Live charts

Hier ziet u de live charts van indices, valuta, rente en grondstoffen. Deze grafieken worden regelmatig ververst.  De commentaren en tips laten we achterwege. Dat is ledeninfo en bespreken we in onze drukbezochte VIP-chat .  U bent natuurlijk welkom als VIP-lid. Op deze pagina zijn de grafieken gratis voor iedereen te lezen.

Live charts

De beurzen in Europa die we  volgen zijn de AEX en DAX.  De beurzen op wallstreet die we volgen zijn: De dow jones, nasdaq en de s&p500, De valuta die we volgen: Euro-dollar en dollar-Yen. De grondstoffen die we volgen: Olie, goud en zilver. En tot slot de rente-ontwikkeling in Duitsland (BUND) en in de V.S. (T-Note).  Hieronder al deze charts.

De VIX is een maatstaf voor de verwachte beweeglijkheid van de S&P 500 index voor de komende 1-2 maanden. De VIX meet de rust/onrust. Hoe lager deze index, hoe meer rust er heerst (en dus hoe goedkoper de optiepremies). Voor de AEX is er de VAEX.

 

 

 

CNN heeft een Fear & Greed index ontwikkeld. Deze index laat zien in wat voor fase de beurzen zitten. (Angst-Hebzucht)

Indices Europa 

AEX 

 

 

DAX  

Indices wallstreet

De Dow Jones Industrial Average is de oudste aandelenindex  (1896) van de Verenigde Staten en bevat 30 fondsen. De dow is in tegenstelling tot veel andere beurzen een ongewogen gemiddelde. Dat betekent dat het fonds  met de hoogste koers het zwaarst weegt. Deze index is gecreëerd door de redacteuren van de Wall Street Journal . 

Dow jones 

 

Nasdaq 

In de nasdaq noteren de technologie-aandelen op wallstreet.

 

S&p500 

De s&p500 omvat de 500 grootste bedrijven van de V.S. De afgelopen 20 jaar is de futurehandel enorm gegroeid. De start van de future op de s&p500 (ES) was in 1997.

Valuta

Euro-dollar 

 

usd-jpy 

Grondstoffen

Olie 

 

Grafieken van Goud en Zilver staan  LINK! KLIK HIER en worden doorlopend automatisch ververst.

Rente

VS:(10-jaars obligatie (10y Tnote)  

 

Duitsland: Bund

 

 

Rene vd Vondervoort