Morning call 25-6: Draaimomentje op wallstreet!

 

Het was per saldo een rustige sessie op de Europese financiële markten.  Om 10.00 uur kwam een teleurstellend Duits ondernemersvertrouwen (IFO) waarop de beurzen licht negatief reageerden. In de middag kwam er positief macronieuws vanuit de V.S. waardoor de meeste Europese beurzen de handelsdag toch licht positief konden afsluiten. De AEX eindigde met een kleine plus op 415.78 punten.

Nadat de AEX en de DAX afgelopen vrijdag hun draaimomentje hadden met een potentiële top (inverted hammer), gebeurde dat gisterenavond op wallstreet. Aan het begin van de sessie werden er nog nieuwe highs neergezet, maar in de loop van de avond overspoelde een verkoopgolfje de markten. De dow jones sloot met een min van 0.7%.

 

Het marktbeeld van gisteren ziet u hieronder.

 

 

Knipsel

 

De paniekbarometer VIX schrok wakker en steeg 10%.

 

vix daggrafiek

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De relevante lijn voor bevestiging van toppatroon AEX is de gele stippellijn.

De indicatoren staan bovenin en draaien naar verkopen.

 

aex daily

 

 

DAX

De dax dreigt uit het stijgend trendkanaal (wig) te vallen. De rode stippellijn is het vangnet wat het moet houden.

 

 

dax daily

 

 

De dow jones zette eerst gisteren opnieuw een all time high neer intraday. Die high werd resoluut afgewezen. Een grote rode candle laat dit zien.

 

dow daily

 

 

De S&P500 idem dito. Ook hier eerst een nieuwe all time high en vervolgens een daling die de stijging van de dagen ervoor terecht wijst.

 

s&p daily

 

De beurzen vandaag:

De beursagenda met het macronieuws van vandaag vindt u hier:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De Aziatische beurzen noteren negatief vanmorgen. De Europese beurzen zullen lager openen.  De futures voor de opening van de Amerikaanse beurzen noteren vlak. Trendmatig is het interessant. Vrijdag stonden er inverted hammers bij de AEX en DAX wat potentiële toppen zijn. De candles van gisteren in de V.S. laten ook een top zien. Trendmatig nog geen bevestiging. Daarvoor is meer nodig.

Een goede handelsdag!