Morning call 26-6: Kassabonnetje voor de pooier

 

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat er besloten is om andere maatstaven te gaan hanteren voor het begrip ”groei” van de economie. Het zal structureel warmer gaan worden en dus zullen aardgasbaten structureel lager gaan uitkomen. Dus is er besloten om de aardgasbaten minder zwaar te gaan meetellen. ICT is de toekomst en ICT gaat zwaarder meegeteld worden.  Maar als we naar de hoeren gaan of drugs gebruiken, dan gaat dit in de toekomst ook meetellen bij de economische groei van een land. En zo kwam alles toch nog goed. Creativiteit.

“Vrouwlief, ik ga even de economie stimuleren!”  ”Ga je alweer naar de kroeg?” Ehh,

De Europese beurzen hadden een slechte dag gisteren. Alle beurzen lieten minnen zien van rond de 1%. De 3e raming van de ecnomische groei in de VS werd bekend gemaakt. Bij de eerste raming was er nog een groei gemeld van 0.1%. De 2e raming was het een kleine krimp. Gisteren dus de 3e raming. Het was geen kleine krimp maar een grote krimp. –2.9%!! Kunnen we hier nog mee thuis komen in de V.S.? Het wordt tijd dat ook daar andere maatstaven gehanteerd gaan worden, want dit gaat niet goed.

De Amerikaanse beurzen kwamen na dit dramacijfer meteen in de spike stand. Dat werd vastgehouden tot het eind van de sessie. Met name de kopers op de nasdaq waren paraat. Het potentiële toppatroon van de dag ervoor werd in de kiem gesmoord. De Amerikaanse beurzen eindigden de dag stevig hoger.

 

Het marktbeeld van gisteren:

Knipsel

 

De trends op de beurzen.

De AEX nadert de belangrijke gele stippellijn. Hier zal steun gevonden moeten worden. Hieronder krijgen we een negatiever technisch plaatje. Voor nu zit de aex nog in de veilige zone.

 

 

aex daily

 

 

 

 

Het technisch plaatje van de DAX is soortgelijk met die van de AEX. Ook de dax noteert nog boven de rode stippellijn.

 

dax daily

 

De dow jones had gisteren een betere dag. De schade van de dag ervoor werd deels teruggedraaid.

 

dow daily

 

 

Ook de maatgevende s&p500 herstelde deels van de deuk van de dag ervoor.

 

s&p daily

 

 

De nasdaq tenslotte maakte duidelijk dat een draai op deze index onwenselijk is. De inverted hammer van de dag ervoor werd met een grote groene candle uitgelachen. Geen top te zien. Wel noteert de index weer tegen de bovenkant van de bollingerband. Een grote beweging is aanstaande.

 

nasdaq daily

 

 

De beurzen vandaag:

De beursagenda met het macronieuws van vandaag vindt u hier:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De Aziatische beurzen noteren positief vanmorgen. De Europese beurzen zullen hoger openen.  De futures voor de opening van de Amerikaanse beurzen noteren vlak.

 

Knipsel

 

 

Trendmatig blijft het interessant. De AEX en DAX naderen belangrijke zones. De V.S. wil de draai zo lang mogelijk uitstellen.

In onze gezellige en drukbezochte hypermoderne nieuwe tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag van de beurzen besproken. En toegelicht met grafieken.  Alle ingenomen posities van optietrading  worden er gemeld en uitgelegd. U kunt ervoor kiezen om automatisch mee te gaan met deze trades. Deze trades lopen via de nieuwe broker Tradzster. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om alles zelf te doen en zelf te bepalen hoe u wilt handelen.

Koersdoelen, posities en tips worden op deze nieuwe chat van optietrading gegeven. Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

De resultaten sinds we gestart zijn met de nieuwe dienstverlening staan hier:

https://www.optietrading.com/resultaten/

Een goede handelsdag!