Morning call 1-7: komkommertijd op de beurzen. Met de groeten van (Argen)TINA

 

De laatste handelsdag van het kwartaal was een rustige en positieve dag voor de financiële markten.  De bewegingen zijn al tijden klein; we hebben te maken met een periode waarbij het de markten niet uitmaakt wat voor nieuws er voorbij komt  of in wat voor economische situatie we zitten. De beurzen vinden het welletjes. De omzetten zijn laag. Al bijna 2 maanden zijn de intradaybewegingen klein en zien we verschuivingen van minder dan 1% in 1 dag  Gisteren bleef de Franse beurs achter bij de overige beurzen doordat het bedrag van de schenden van handelssancties tegen verschillende landen door BNP-Paribas bekend werd gemaakt. 9 miljard dollar. Snel betalen en weer over gaan tot de orde van de dag. Zo werkt het kapitalistisch systeem. Zum kotzen.

In Argentinië rommelt het. Niet bij de voetballers maar na het faillissement van 13 jaar geleden is het land op weg om opnieuw failliet te gaan. De 10 jaarsrente in Argentinië stijgt hard. Geen komkommertijd daar.

Goud zit in de lift en sloot gisteren op het hoogste niveau in 3.5 maand. De volgende horde omhoog is de piek van half maart die bij 1400 dollar lag.

De rente blijft dalen. De Nederlandse 10 -jaarsrente daalde gisteren naar 1,48%.  De Duitse 10 jaarsrente daalde gisteren weer 2 basispunten en noteert inmiddels 1.35%

GDBR10:IND1.250.02 1.35%

 

10y

 

Goud stijgt, de rente daalt, de aandelenmarkten stijgen en De beurzen blijven rond de recordstanden hangen.  There Is No Alternative. TINA.

 

Het marktbeeld van gisteren ziet u hieronder

 

Knipsel

 

De trends op de beurzen

 

De belangrijke steun heeft het gehouden voor de AEX. De index veert op vanaf dat niveau.

 

aex daily

 

 

DAX: idem dito. 

 

dax daily

 

 

De s&p500 lijkt onvermoeidbaar. Geen tijd voor een correctie. Wallstreet blijft bij de toppen liggen.

 

s&p daily

 

 

 

De beurzen vandaag:

De beursagenda met het macronieuws van vandaag vindt u hier:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De Aziatische beurzen noteren positief vanmorgen. De Europese beurzen zullen  hoger openen.  De futures voor de opening van de Amerikaanse beurzen noteren licht hoger. De futurestanden van alle indices en de tijdstippen ziet u hieronder.

 

Knipsel

 

Koersdoelen, posities en tips worden op deze nieuwe chat van optietrading gegeven. Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

De resultaten sinds we gestart zijn met de nieuwe dienstverlening staan hier:

https://www.optietrading.com/resultaten/

Een goede handelsdag!