Morning call 2-7: vandaag beursgang NN

Beursgang NN

ING heeft staatssteun ontvangen in de jaren van de kredietcrisis. Van de Europese Commissie moet ING daarom de verzekeringstak verkopen (naar de beurs brengen).  Dat moment is vandaag aangebroken.

ING brengt vandaag Nationale Nederlanden (NN) naar de beurs. ING wil hiermee circa 1.5 miljard euro ophalen.  De introductieprijs per aandeel NN is gisteren vastgesteld op 20 euro.

 

Rente 

De rente is extreem laag. Nog nooit leende de Nederlandse Staat zo goedkoop als nu.

 http://fd.nl/economie-politiek/331822-1407/sinds-1517-leende-nederland-niet-zo-goedkoop

 

De beurzen gisteren:

Het was een rustige zijwaartse dag, maar na opening van wallstreet kwamen de kopers in actie.  De beurzen op wallstreet bereiken nieuwe highs. De koopwoede is nog niet gestild. Hieronder het marktbeeld van gisteren.

 

Knipsel

 

De Europese beurzen waren ook enthousiast maar in Europa werden (nog) geen nieuwe highs neergezet.

De aex noteert sinds een paar dagen in een smal stijgend trendkanaal. De bewegingen zijn relatief klein. Het is inmiddels bijna 2 maanden geleden dat de intraday beweging groter dan 1% is.

 

aex kwartier

 

De beurzen vandaag:

De beursagenda met het macronieuws van vandaag vindt u hier:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De Aziatische beurzen noteren positief vanmorgen. De Europese beurzen zullen vlak openen.  De futures voor de opening van de Amerikaanse beurzen noteren eveneens vlak. De futurestanden van alle indices en de tijdstippen ziet u hieronder.

Knipsel

 

 

Koersdoelen, posities en tips worden op deze nieuwe chat van optietrading gegeven. Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

De resultaten sinds we gestart zijn met de nieuwe dienstverlening staan hier:

https://www.optietrading.com/resultaten/

Een goede handelsdag!