Morning call 16-9: Heineken gewild; nasdaq levert wat in

 

Terugblik gisteren

De beurzen openden in mineur. De aex kwam bij opening onder de range waar het al weken in zit. Dit werd gezien als een koopmoment. Een snelle stijging bracht de aex weer in de neutrale zone. Vals alarm dus. Het slot was vlak op 417.65 punten.

Heineken was gewild. SABMiller wil heineken overnemen maar dit bod werd al snel afgewezen. Heineken is niet te koop en moet een familiebedrijf blijven. Het aandeel heineken sloot 1.26% hoger. Corio en het veel geplaagde fugro hadden een slechte dag en eindigden ruim 2% lager.

Het beeld op wallstreet was verdeeld. De dow jones was relatief sterk. Harde klappen vielen er echter bij wat nasdaqfondsen.  De nasdaq eindigde ruim 1% lager. Tesla droeg de rode lantaarn en moest ruim 9% inleveren.

 

Knipsel

 

Aan de pluskant van de nasdaq was het rustiger.

Knipsel

 

Het marktbeeld:

Knipsel

 

 

Op de rentemarkt was het gisteren rustig. De 10 jaars rente in Duitsland daalde licht.

Knipsel

 

Op de grondstoffenmarkt lijkt de daling even voorbij. Goud, zilver en olie hadden een positieve dag.

 

De trend van de AEX van afgelopen 2 weken ziet u hieronder. September is tot nu toe voor de aex een zijwaartse maand gebleken.

aex kwartier

 

 

Onderstaande grafiek toont de zwakte van de Russel 2000 (smallcaps) ten opzichte van de dow jones en de sp500. Risk off.

dow vs russel

 

De daggrafiek van de nasdaq:

De daling van gisteren bracht de nasdaq onder de EMA20. Geen sterk teken. De stijgende wig is niet verlaten. De onderkant van deze wig is belangrijk. Hier ligt ook het EMA50. Pas hieronder zou het beeld van de nasdaq significant verslechteren.

 

nasdaq daily

 

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda met het macronieuws van vandaag vindt u hier:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De opening voor de Europese beurzen zal licht hoger zijn.

De futurestanden van vanmorgen:

Knipsel

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

De resultaten sinds we gestart zijn met de nieuwe dienstverlening staan hier:

https://www.optietrading.com/resultaten/

Een goede handelsdag