Update 22-9: Positieve week met nieuwe highs op Wallstreet

 

De handelsweek stond in het teken van de grootste beursgang ooit. Het Chinese alibaba ging naar Wallstreet. De stemming bleef de hele week goed. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat een grote beursgang komt op het moment dat de stemming somber is. Dat is niet goed voor de prijs. En dus boekte de dow jones voorafgaande aan deze beursgang de laatste 3 handelsdagen een nieuwe all time high.

De uiteindelijke beursgang vrijdag van de Chinese e-commerce reus Alibaba is zeer goed geslaagd. De emissie kon zelfs vervroegd gesloten worden worden omdat de begeleidende banken hun stukken gemakkelijk kwijt konden. De emissieprijs werd 68 dollar. Het duurde echter uren voordat de eerste koers van het aandeel op de borden verscheen. Alles werd met veel gejuich gebracht. De koers van het aandeel alibaba deed het geweldig op de eerste handelsdag. Missie geslaagd.

ali

baba

 

De positieve beursweek eindigde wel een beetje topperig.

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

 

De trend van  goud en zilver is nog altijd zwak. Zilver daalde vrijdag naar het laagste niveau in 4 jaar tijd. 

De RSI staat inmiddels zwaar oversold. (te veel verkocht). Een RSI van 15 zoals nu is extreem. In onderstaande grafiek is te zien dat de RSI de afgelopen jaren vaak extreme standen opgezocht.

zilver daily

 

De trend van de dow jones:

De laatste candle is een inverted hammer geworden. Er staat een potentiële top. De komende dagen zal blijken of dit klopt.

dow daily

 

De trend van de AEX

Het aandeel ING sloot vrijdag 5.75% hoger. Met de slottik vloog het aandeel met hoge omzetten. Foutje bedankt.

Dit maakt de chart van de aex troebel. De feitelijke slotstand zou 1,5 pnt lager moeten zijn. De FTI eindigde vrijdagavond op 424,30 punten.

 

aex daily

 

Vooruitblik vandaag

De futures noteren vanmorgen stevig lager. De jubelstemming van vorige week is verdwenen.

Knipsel

 

Afgelopen weekend verzorgde optietrading een cursus technische analyse. Het was een leerzame dag en was goed geslaagd. Mischa bedankt!

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

De resultaten sinds we gestart zijn met de nieuwe dienstverlening staan hier:

https://www.optietrading.com/resultaten/

Een goede handelsdag