Morning call 24-9: Over ”TINA” en ”this time it’s different”

 

Terugblik gisteren

De beurzen waren negatief gestemd. De inflatieverwachting wordt steeds verder naar beneden bijgesteld en de commoditieprijzen blijven dalen. De AEX had een betere dag dan de overige Europese beurzen. Dat was te danken aan philips.  Het aandeel philips was de witte raaf en steeg 3.45%. Het concern gaat zich opsplitsen en dan zien beleggers meestal:  1 + 1 = 3.

Op wallstreet was het beeld ook somber. De beurzen eindigden op het laagste punt van de dag. De laatste minuten van de handel werd de verkoopknop ineens gevonden. Dat belooft vaak niet veel goeds voor de dag erna.

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

De daling van de olieprijs maar ook veel andere commodities zorgt ervoor dat de inflatieverwachting in de V.S. steeds verder daalt.

 

inflatie

 

De groeimotor van de wereld is China. Maar die motor hapert al een tijdje. De groei is inmiddels bijna aanbeland bij het dieptepunt van 2009.

 

bloomberg

 

 

De beurzen gaan hun eigen weg. Na 5.5 jaar stijging is er nog weinig aan de hand. Beleggers hebben hun roze bril nog altijd op. Het komt allemaal wel goed.  onder het mom van: TINA en ”this time it’s different.

(TINA: There is no alternative)

De trends op de beurzen

AEX

De aex had gisteren een slechte dag. Steun werd er gevonden op de EMA 20. Trendmatig is er nog niet zoveel aan de hand.

De indicatoren zijn naar verkopen gedraaid.

 

aex daily

 

 

De dax had een slechte dag en eindigde exact op de EMA 50.

.

dax daily

 

Het plaatje van de s&p500 is ook interessant aan het worden. De stijgende wig is gewoon in tact. Geen twijfel daarover. De stijgende trend op dagbasis is alive and kicking. Wel daalde de index onder de EMA 20 en naderde de EMA 50. Een slot op daylow is altijd oppassen voor de dag erna.

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag

Vanmorgen kwam AEX-fonds  TNT met een winstwaarschuwing.

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

futurekopers waren er vanmorgen als de kippen bij om het negatief beeld van gisteren meteen in de kiem te smoren.

 

Knipsel

 

Alle futurestanden:

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag