Morning call 26-9: De beer ontwaakt

 

Terugblik gisteren

De laatste dagen zien we dat de intradaybewegingen groter worden. Dit gebeurt zonder dat er trendmatig significante veranderingen plaatsvinden. De markt is duidelijk zoekende. Deze felle bewegingen beide kanten op kunnen betekenen dat een trendbreuk aanstaande is.

 

De Europese beurzen begonnen de dag in de plus maar in de middag ging het mis. De futures van wallstreet begonnen te dalen. De sell werd steeds luider. De trigger kwam door uitspraken dat er een renteverhoging in de UK aan zit te komen. De markten schrokken van dit bericht. Aan het eind van de handel stonden er dikke minnen op de borden. De nasdaq moest het ontgelden en eindigde ruim 2% lager. Heeft dit consequenties voor de trends? Lees hieronder verder.

 

Allereerst het marktbeeld 

Knipsel

 

 

De paniekbarometer VIX steeg gisteren 17%. Risk on

 

vix daggrafiek

 

Gisteren zagen we dat het goed ging in de VS met de huizenprijzen. Hoe is het in Frankrijk? Zien we al herstel ?

 

frankrijk huizen

 

De zilverprijs daalde gisteren naar een nieuw 4-jaars dieptepunt. Let ook op de RSI. Hoe zwaar oversold wil je het hebben?

zilver daily

 

De trends op de beurzen

AEX

De groene candle van de dag ervoor werd weer teruggepakt. Beleggers weten het even niet. Zijwaartse paniek.

 

aex daily

 

De dax daalde met geweld onder de ema 20 en 50. Verkopers grijpen hun kans.

 

dax daily

 

De daggrafiek van de nasdaq begint te wankelen. De stijgende wig dreigt neerwaarts verlaten te worden. Saved by the bell. Het slot was precies op de ema 50. Belangrijk.

 

nasdaq daily

 

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futurestanden

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!