Morningcall 30-9: Studentenprotesten in Hong Kong houden aan

 

Terugblik gisteren:

Sinds eind vorige week zijn er studentenprotesten in Hong Kong. Deze protesten breiden zich nog steeds uit. Scholen zijn gesloten en veel wegen zijn bezet.  De betogers willen de democratie in het land herstellen en zijn het er niet mee eens dat de centrale Chinese regering in Peking geen open selectie toestaat van kandidaten voor de hoogste bestuursfunctie in Hongkong. In 2017 moeten voor die post voor het eerst verkiezingen worden gehouden.

Leung zegt dat China geen compromis gaat sluiten en haar positie ten aanzien van Hongkong dezelfde blijft. Hij roept de demonstranten op de bezetting te staken,

Het Chinese Nationale Volkscongres besloot eind vorige maand tegen de zin van veel inwoners van de stad, dat er geen vrije verkiezingen voor de nieuwe regeringsleider in Hongkong komen. Leung werd in 2012 gekozen door een 1.200 leden tellende commissie, waarvan de regering in Peking de samenstelling had bepaald.

Hongkong werd in 1997 een onderdeel van China, maar de inwoners behielden onder de noemer ‘één staat, twee systemen’ rechten die de overige Chinezen niet kennen. De regering in Peking voelt er echter niets voor dat de inwoners van Hongkong hun politiek leider vrij kunnen kiezen. (Bron: nu.nl)

 

De beurzen hadden er geen zin in. Inspiratieloos. De Aziatische beurzen kleuren rood. Abenomics werkt? Guess not. De consumentenuitgaven in Japan dalen al maanden.

 

japan spending

Goldman Sachs verlaagt de groeiverwachting voor China.

De Europese beurzen hadden een slecht begin van de week. de Duitse en Franse beurs daalden met 0.75%. De aex deed het beter en eindigde licht lager op 418.18 punten. Het is opvallend dat de AEX het zoveel beter doet dan de DAX. Hieronder meer erover. Wallstreet had een relatief vlakke dag en eindigde 0.2% lager.

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

Wat hebben de goud-en zilverprijs gedaan sinds 1980? Zie beide grafieken hieronder. Interessant!

 

34 jr goud

 

 

34 jr zilver

 

Draghi wil al tijden de Euro lager hebben. U vraagt, wij draaien. De euro is al een half jaar stevig aan het dalen ten opzichte van de dollar.

Knipsel

 

De trends op de beurzen

AEX

Zie het verschil tussen de AEX en de DAX de laatste dagen. De aex blijft hoog hangen. De aex heeft wel moeite met de ema 20 maar is nog ver boven de ema50 en 200.

aex daily

DAX

De DAX is onder de ema 20 en 50 en daalde gisteren intraday zelfs tot onder de ema200.

dax daily

 

Vooruitblik vandaag.

De agenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Vanmorgen verschenen winkelverkopen uit Duitsland. Deze waren een stuk beter dan verwacht. De futures krabbelen daardoor op. De opening voor de Europese beurzen vandaag zal hoger zijn.

Vandaag is het de laatste handelsdag van het kwartaal. Dergelijke dagen zijn vaak positief. Afgelopen jaren zien we ook altijd stijgingen op de beurzen in aanloop naar rentebesluiten. Donderdag komt de ECB met het nieuwste rentebesluit. Het lijkt erop dat we tot die tijd geen koersdruk zullen zien.

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!