Morning call 1-10: Beursgang Zalando in Duitsland

 

Terugblik gisteren

Er kwam slecht nieuws uit Europa. Slecht nieuws wat door de beurzen als positief werd bestempeld. De inflatie in de eurozone is namelijk verder aan het wegzakken. Deflatie ligt op de loer. Iedereen weet eigenlijk wel dat de structurele prijsdalingen niet tegen te houden zijn, maar de beurzen vinden dat dit als goed nieuws gezien mag worden. De kopman van de ECB Mario Draghi zal wellicht morgen concrete pijnstillers gaan toedienen voor de eurozone. Er komt een vorm van verruimingsmaatregelingen voor de eurozone aan. Er wordt gesproken over 100 miljard euro aan nieuw vers geld (voor de beurzen). Hoe slechter het nieuws, hoe sneller de ECB met maatregelingen zal komen. Morgen is de vergadering en in aanloop hier naar toe zijn de beurzen ontspannen.

De aex wist weer boven de 420 punten te sluiten. Het slot was 3 punten hoger op 421 punten. Wallstreet was minder enthousiast en eindigde de dag licht lager. Het aandeel Ebay kreeg vleugels na het bericht dat ze paypall afstoten.

Knipsel

 

Het marktbeeld:

Knipsel

 

Aan de daling van de grondstoffen lijkt geen einde te komen (deflatie). De olieprijs moest het gisteren weer ontgelden. De groeivertraging in China is er en de wereldwijde afkoeling van de economie zorgt ervoor dat de vraag naar olie verder daalt

brent

 

 

Wereldwijde afkoeling van de ecnomie? Huh? De beurzen staan toch tegen recordniveau’s aan?

Oja.

 

 

Ooit eerder gezien? Een RSI op de daily van onder de 12? Kijk hieronder naar de afslachting van de zilverprijs. Zilver is hard op weg naar de bodem van het jaar 2010.

 

zilver daily

 

De trends op de beurzen

 

AEX

Hieronder is weer het verschil tussen de AEX en de DAX te zien.

De aex wist boven alle ema’s te sluiten. Positief beeld.

aex daily

 

DAX

De dax leunt net boven de ema200 en noteert onder de ema 20 en 50. Dit plaatje oogt bearish.

dax daily

S&P500

Deze index zit nog altijd in de stijgende wig. De fibo steunlijnen zijn er alvast ingetekend als steun en weerstandszones voor de komende tijd.

Ik heb hier de ema100 erbij gezet omdat die ema100 precies aan de onderkant van de wig noteert. Relevant dus. Daaronder is het 38.2% retracement level belangrijk als steun. Zover is het nu niet, voorlopig zit de index (al het hele jaar) in de stijgende wig en zien we hogere toppen en hogere bodems. De laatste weken werd een nieuwe all time high geplaatst maar ook een afkoeling nu onder de ema 20 en 50. Er is een nieuwe impuls nodig om in deze wig te blijven.

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag.

De agenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Het belangrijkste nieuws komt vanmiddag van de loonstrookjesverwerker ADP. Het voorlopige banenrapport van de V.S. verschijnt dus vanmiddag. Aanstaande vrijdag komt het definitieve banenrapport.  Vandaag hebben we ook de beursgang in Duitsland van Zalando.

 

De futures voor opening Europa noteren licht lager.

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!