Morning call 3-10: Draghi bezorgt Europese beurzen een kater. Vandaag herstel?!

 

Terugblik gisteren.

In de ochtend was er alle rust op de financiële markten.  Iedereen was in afwachting van de ECB. Om 13.45 uur kwam het nieuws. De rente bleef ongewijzigd.  De toelichting van Draghi volgde vanaf 14.30 uur. Draghi gaat nog niet stimuleren. Hij staat klaar. Zoals altijd. Beleggers waren teleurgesteld. De reactie van de AEX  en de DAX ziet u hieronder.

Alle Europese beurzen kregen een stevige verkoopgolf te verwerken. Een bloedbad werd aangericht. De aex eindigde 2.5% lager op 406.22 punten. De Amerikaanse beurzen deelden niet in de Europese malaise en eindigden de handelsdag vlak.

 

Het stemmingsbeeld ziet u hieronder. De dax eindigde net als de aex op het laagste punt van de dag. De beurzen op wallstreet toonden veerkracht.

Knipsel

 

The euro halted its massive decline today, as Draghi poured cold water on the possibility of a full-scale outright QE program. The Germans will not allow it at this juncture. Instead the ECB will focus on covered bonds and ABS purchases in addition to TLTRO – small markets and slow process. Credible central bank balance sheet expansion will be a challenge.

eurusd

 

 

De lange rente in Duitsland en Nederland is weer aan het dalen. Na de korte stijging van afgelopen weken staat alles weer dichtbij de all time low. Pensioenfondsen krijgen het steeds moeilijker om een beetje rendement uit hun obligatieportefeuilles te halen. De dekkingsgraden dalen zienderogen.

Hieronder de 10-jaarsrente Duitsland.

Knipsel

 

De olieprijs blijft dalen. Zien we de prijzen aan de pomp ook zo hard dalen?

brent

 

We kunnen niet ontkennen dat er veel banen bijkomen in de VS. Vandaag verschijnt het definitieve banenrapport weer. Onderstaande grafiek laat zien dat het aantal werkloosheidsuitkeringsaanvragen hard daalt. Al jaren.

initial c;

 

De trends op de beurzen

De aex daalde met geweld. De oude steunzone (rode stippellijn) bood geen enkele steun. Een vallend mes. Slot op het laagste punt van de dag. De verkopers bleven dus tot het eind toe actief.

 

aex daily

 

 

De aex bleef nog boven de MA200, de dax viel al ver daaronder. De indicatoren staan inmiddels erg laag. Van een bodempatroon is nog niks te zien, dan zal er vandaag een groene candle moeten volgen.

 

dax daily

 

De s&p500 is uit de stijgende wig gevallen. In eerste instantie volgde gisteren ook een verdere daling, maar de laatste uren van de handel was er een stevige bounce.  De laatste candle werd uiteindelijk een potentiële bodemcandle.

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag.

De agenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Het belangrijkste nieuws komt vandaag om 14.30 uur. Dan worden de definitieve nieuwste banecijfers van de V.S. gepresenteerd. De verwachting is dat er 215.000 nieuwe banen zijn bijgekomen.

De futures liggen er vanmorgen rustig positief bij. Een positieve start voor de Europese beurzen mag verwacht worden. Bijkomen van de klap van gisteren.

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!