Morning call 7-10: Industrie Duitsland krimpt fors

 

Terugblik gisteren

De financiële markten zijn ongeanimeerd aan de week begonnen. Afgelopen vrijdag waren de beurzen goedgemutst. De banencijfers van de VS waren veel beter dan verwacht. Goed nieuws natuurlijk, maar ‘hoe tegenstrijdig’ de beurzen kunnen eigenlijk geen goed nieuws gebruiken. Dit voedt de verwachting dat de rente versneld verhoogd kan gaan worden. De euro viel vrijdag een vol cent ten opzichte van de dollar na dit goede banencijfer.

De dax was vrijdag gesloten en je zou gisteren een inhaalslag mogen verwachten. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Intraday stond de dax wel ruim 1% hoger maar bij het slot was daar nauwelijks meer iets van over.

Fabrieksorders uit Duitsland werden voorbeurs gepresenteerd. Deze vielen tegen. De dax eindigde net in de plus. De AEX ook. De beurzen op wallstreet lukte dat niet.

 

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

 

De daling van de euro-dollar afgelopen vrijdag werd gisteren teruggedraaid.  Het gaat te ver om van een bodem te kunnen spreken. Daar is meer voor nodig. Draghi belooft verruimingsmaatregelingen.  De rente in de  V.S. lijkt te bodemen. Je zou mogen  verwachten dat de dollar de komende periode sterker zal gaan worden.

 

Knipsel

 

Onderstaande grafiek laat de correlatie zien tussen olie en wallstreet. De correlatie is afgelopen jaren compleet verdwenen. Wallstreet is veel te ver doorgeschoten. (of de olie; kies maar).

brentvswallstreet

 

 

De olieprijs is de laatste maanden hard aan het dalen. Olie wordt afgerekend in dollars.

brent

 

De trends op de beurzen

Hieronder de koersontwikkeling van de aex en de dax dit jaar. Zijwaarts it is.  De rode stippellijn speelt de aex al het hele jaar parten.  De AEX noteert nog 2% boven de ema 200.

aex daily

 

De dax doet het de laatste weken een stuk slechter dan de aex en noteert inmiddels 2% ONDER de ema200.

 

dax daily

 

Vooruitblik vandaag:

Vanmorgen kwamen er opnieuw slechte cijfers uit Duitsland. De Duitse industrie krimpt fors. (–4%) De futures  voor opening wallstreet en opening van de Europese beurzen noteren lager.

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!