Morning call 8-10: weer een sell-off dagje

 

Terugblik gisteren

Het sentiment is niet goed. De beurzen stonden de hele dag in het rood en de daling duurde tot de slotbel. In de avond ging de daling verder. Wallstreet toonde geen enkel teken van herstel. De aex sloot net als de dax 1,4% lager. De verliezen op wallstreet waren nog iets groter. Moeten we ons al zorgen maken? Lees hieronder verder.

 

Het marktbeeld van gisteren

Knipsel

 

 

De olieprijs blijft dalen. Dalende trend volledig in tact.

 

brent

 

 

De trends op de beurzen

Ik heb de trendkanalen wat langer doorgetrokken om een objectiever beeld te krijgen. De AEX-index zit op dagbasis nog altijd in het stijgend trendkanaal. De ema 200 is dichtbij (402) en is tevens de onderkant van dit kanaal. Een belangrijk steunniveau.

aex daily

 

Als de ema 200 voor de aex belangrijk is, dan zou die ema 200 toch ook voor de dax belangrijk moeten zijn. De daggrafiek van de dax is echter al een stuk ”verder” dan de aex. Het stijgend trendkanaal is al neerwaarts verlaten en zelfs teruggetest. De ema 200 is eveneens neerwaarts verlaten. De potentiële steunpunten staan in de grafiek.

 

dax daily

 

De s&p500 zit (zat) eveneens lange tijd in het stijgend trendkanaal. De index heeft moeite om in dit kanaal te blijven. De s&p500 noteert in tegenstelling tot de dax nog wel ruim boven de ema200.

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag:

Vanmorgen verscheen het bericht dat bouwer BAM 650 banen gaat schrappen.

Dead man walking

 

Knipsel

 

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

De futures  voor opening wallstreet noteren hoger. De opening van de Europese beurzen zal een stuk lager zijn.

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!