Morning call 9-10: De FED redt de beurzen

 

Terugblik gisteren

Het was een onrustige sessie. De Europese beurzen stonden de hele dag in de min. De dax nadert de laagste koers van het jaar. De aex testte een belangrijk steunniveau. Het slot was 0.75% lager op 403.46 punten. De dax eindigde 1% lager en sloot net onder de 9000 punten.

Het vuurwerk kwam om 20.00 uur. De notulen van de laatste vergadering van de federal reserve (Beleidscomité van de centrale banken in de VS) werden vrijgegeven. Uit die notulen bleek dat de FED zich zorgen maakt over de hoge dollarkoers. Ook de wereldwijde groeivertraging baart zorgen. Beleggers grepen dit slechte nieuws aan om de koopknop massaal in te drukken. Slecht nieuws betekent immers dat de rente in de VS niet zo snel omhoog zal gaan. Wallstreet kreeg vleugels. De euforie duurde tot het eind van de sessie.

 

Het marktbeeld ziet u hieronder.

Knipsel

 

 

We besloten net voor het slot van de Europese handel om winst te nemen op onze shortposities. Dit pakte perfect uit.

Knipsels

 

De komende weken zullen voor de beurzen in het teken staan van de kwartaalcijfers. En van de winstwaarschuwingen. KLM gaf gisteren een winstwaarschuwing. De staking van de piloten kost het bedrijf 500 miljoen euro. Het aandeel daalde gisteren 2,5% en bereikte het laagste niveau in een jaar.

 

Knipsel

 

 

Nabeurs kwam staalbedrijf ALCOA traditiegetrouw als eerste met de kwartaalresultaten. De cijfers werden goed ontvangen.

Knipsel

 

 

De inflatieverwachting in de V.S. blijft dalen. Daar kunnen de notulen van gisteren geen verandering in aanbrengen. De deflatiespiraal is in aantocht. Maar niemand die het interesseert.. of toch?

image003

 

Grondstoffenmarkt gisteren: De goudprijs heeft opnieuw duidelijke steun. Driedubbele steun inmiddels.

image017

 

 

De dollar daalde gisteren na de FED-minutes. Je zou kunnen verwachten dat de olieprijs dan wat op zou kunnen lopen. Niets was minder waar. Het aanbod bleef aanhouden.

 

brent

 

De trends op de beurzen

De aex testte de ema 200. Deze hield steun. Het stijgend trendkanaal is in tact gebleven.

aex daily

 

De dax is uit het stijgend trendkanaal gevallen en noteert onder alle ema’s. De index is wel bij het punt aangekomen waar eerder dit jaar steun werd gevonden. De indicatoren staan erg laag. Laag genoeg voor een tijdelijke bodem.

 

dax daily

 

Gisterenavond bleek duidelijk dat de bulls nog niet afgeschreven mogen worden. Een enorme kooplust verscheen na 20.00 uur. De S&p500 had een goeie dag.

s&p daily

 

Tenslotte de korte trend van de aex met de koersontwikkeling van de laatste week.

aex kwartier

Vooruitblik vandaag

 

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures  voor opening wallstreet noteren vlak. De opening van de Europese beurzen zal een stuk hoger zijn. We gaan er zeker weer wat mee doen, doet u mee? Lees hieronder verder.

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!