Morning call 14-10: Wallstreet in laatste uurtje (weer) onderuit

 

Terugblik gisteren

Afgelopen vrijdag sloot wallstreet in mineur. Het weekslot was op het laagste niveau van de week en ook onder belangrijke steunniveau’s. De nieuwe handelsweek begon daarom terughoudend voor de financiële markten. Europa startte 1% lager. Koopjesjagers grepen hun kansen en sommige beurzen wisten in de loop van de dag zelfs te plussen, De aex eindigde 0.34% lager op 394.33 punten. De dax noteerde bij het slot 0.27% hoger op 8812 punten.

Wallstreet had een relatief vlakke sessie. In het laatste uurtje ging het echter voor de 3e dag op rij mis. De uitgang was weer even te klein. De beurzen sloten net als de sessies ervoor op het laagste niveau van de dag. De nasdaq heeft in de laatste 3 sessies een verlies van 5.5% moeten incasseren.

 

Het marktbeeld van gisteren

 

Knipsel

 

 

De paniekbarometer eindigde gisteren op de hoogste stand van dit jaar. Markten zijn nerveus. De VIX sloot gisteren ruim 15% hoger. Handelaren prijzen hogere beweeglijkheid in. Optieprijzen zijn in een week tijd erg duur geworden.

 

vix daggrafiek

 

De olieprijs blijft dalen. Daar kwam gisteren geen verandering in.

 

brent

 

De goudprijs is wel al een week aan het stijgen en wordt weer gezien als relatief veilige haven. De beurzen zijn aan het toppen; de goud en zilverprijs lijken te bodemen.

 

goud daily

 

De trends op de beurzen

 

De aex is onder het stijgend trendkanaal gedoken en noteert inmiddels ook onder alle ema’s. Zwak. De indicatoren zijn inmiddels oversold. Trendmatig lijkt de aex op weg naar de bodem van dit jaar. Op 371 punten ligt de eerste belangrijke fibo steun pas.

 

aex daily

 

De DAX eindigde gisteren op het laagste punt van dit jaar. De dax is op weg naar de eerste fibo steun van 8500 punten. Ook hier staan de indicatoren erg laag.

dax daily

 

 

De S&P500 heeft gisteren een belangrijke move gemaakt. Ook deze index is duidelijk uit het stijgend trendkanaal gevallen en onder alle ema’s gedoken. In ”normale” situaties vinden indices hun steun bij een RSI van 30. De RSI van de AEX en de s&p500 staan rond de 30; de RSI van de DAX staat op 23.79 punten. Door het putje.

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag

 

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures  voor opening wallstreet noteren hoger. De opening van de Europese beurzen zal lager zijn.

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!