Morning call 15-10: Beurzen herstellen nauwelijks; olieprijs onderuit

 

Terugblik gisteren

Het sentiment op de beurzen was ook gisteren niet best. De Europese indices zochten nieuwe dieptepunten op. In de middag volgde er herstel toen bleek dat wallstreet niet verder zou dalen. De AEX eindigde 0.26% lager op 393.3 punten. De dax kon net als de dag ervoor de handelsdag afsluiten met een klein plusje.

Ook wallstreet kon de dag afsluiten met een kleine plus. Maar het was niet overtuigend omdat de beurzen ook gisteren weer dichtbij het laagste niveau van de dag sloten. Nabeurs kwam intel met de kwartaalresultaten. Deze vielen mee. Het aandeel pluste ruim 2.5% in de nabeurshandel.

Knipsel

 

 

Duitsland heeft de groeiverwachtingen voor dit en volgend jaar flink verlaagd vanwege de zwakke wereldeconomie en de geopolitieke onzekerheden. Afgelopen week verschenen al telkens tegenvallende macrodata. Voor dit jaar wordt nu een groei verwacht van 1.2% (was 1.8%) en voor volgend jaar gaat men nu uit van een groei van 1.3% (was 2%).

 

Het marktbeeld:

Knipsel

 

 

De olieprijs maakt een grote duikeling.  De olieconsumptie staat onder druk. De vraag naar olie wereldwijd groeit dit jaar nog maar met 650.000 vaten per dag. Dat is het laagste groeitempo in 5 jaar tijd. Het internationaal energie agentschap verlaagde voor de 4e keer in korte tijd de groeiverwachting.

brent

De Nederlandse staat leende nog nooit zo goedkoop als gisteren. De lange rente is onder de 1% gedoken. Onze oosterburen lenen nog goedkoper. De 10-jaarsrente bereikte gisteren een nieuwe all-time-low. Recessievrees.

 

Knipsel

 

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Hieronder het koersverloop van afgelopen 2 weken. Sinds de bodem van gisteren steeg de aex 7 punten. Een stevige bounce dus. De trend is ondanks deze bounce niet gedraaid . Het dalend trendkanaal is in tact. Patroon van lagere toppen en lagere bodems in nog valide.

 

aex 30-min.

 

De trend van de dow jones

De dow is uit het stijgend trendkanaal gevallen. Onder alle voortschrijdend gemiddelden gezakt (ema’s). Gisteren veerde de dow jones in eerste instantie flink op, maar het slot was wederom dichtbij de low. De candle van gisteren is uiteindelijk dus geen koopcandle geworden.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

 

ASML kwam vanmorgen als eerste AEX-fonds met kwartaalresultaten. De resultaten vielen licht tegen. Altijd afwachten hoe de beurzen erop reageren.  De futures stijgen sinds 08.00 uur. Een hogere opening mag worden verwacht voor de  beurzen.  Het is een volatiele markt geworden. De tijd dat de AEX 1-2 punten bewoog op een dag ligt achter ons. Gisteren was de beweging 7 punten in een paar uur tijd. We hebben met de service momenteel posities 3 kanten op.

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!