Morning call 17-10: Bodemvissen met de AEX

 

Terugblik gisteren

Net als een dag eerder opende de beurzen gisteren positief. Na een paar uur handel ging het weer mis. Een grote nieuwe dalingsgolf meldde zich. De aex deed er een uur over om van 380++ naar 367 te vallen. Een ongekende beweging. In de middag volgde een herstel. Het slot was ”slechts” 0.9% lager op 376.27 punten.  De dax lukte het wel weer om met een klein plusje te sluiten.

Op wallsteet trad in de avond eveneens een herstel op. Het lukte echter niet om met een plus de dag te eindigen. Nabeurs was het weer druk met kwartaalresultaten. Het belangrijkste nieuws kwam van google. Beleggers waren licht teleurgesteld over de resultaten.

Knipsel

De onrust op de beurzen is afgelopen week weer helemaal terug gekomen. Een van de redenen is de Griekse rente. Deze rente is sinds een week weer aan het vliegen.

Knipsel

 

Knipsel

Maar niet alleen de rente in Griekenland is aan het stijgen. Hetzelfde beeld zien we in Portugal.

In Nederland en Duitsland zien we juist de omgekeerde beweging. Hier hebben we record laagtestanden van de rente.

 

De trend van de AEX

 

De aex heeft een belangrijk referentiepunt gevonden. Eerder in de week zagen we dat in de daggrafiek de ema 200 neerwaarts werd verlaten. Gisteren was de low van de aex op 366.84 punten. Vanaf die low veerde de aex 10 punten op. Die low is de laatste strohalm om nog positief te mogen zijn voor de aex. De weekgrafiek van de aex hieronder laat zien waarom.

De low van gisteren is aan de onderkant van de stijgende wig in de weekgrafiek en ook exact op de ema 200.

 

 

aex week

 

De daggrafieken zijn dus afgelopen week erg bearish geworden, in de weekgrafiek is dat nog niet het geval.

In de daggrafiek van de aex zien we de vrije val van afgelopen weken. De index heeft alle ema’s ver achter zich gelaten. De RSI staat inmiddels onder de 20 (!!). Zwaar oversold.

 

aex daily

 

 

Tenslotte het koersverloop van afgelopen week. De dalende trend heeft de hele week gehouden. Er kwam gisteren een versnelling in de daling. In de middag trad herstel op en dus hebben we sinds gisterenmiddag te maken met een stijgend trendkanaaltje. Dit zou een berenvlag kunnen worden. De rode lijn is om die reden belangrijk voor het vervolg vandaag.

aex kwartier

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures voor opening Europa noteren terughoudend. De kou is nog niet uit de lucht. De handelsdag zal vandaag in het teken staan van de optie-expiratie.  Het is de 3e vrijdag van de maand; expiratiedag. Na de september-expiratie stond de aex tegen de 425 punten. Een correctie van 15% hebben we binnen een maand gezien.  Zo snel kan het gaan.

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!