Morning call 21-10: Europa zwak en nasdaq sterk

 

 

Terugblik gisteren

Vrijdag was het voor veel beurzen de beste beursdag van het jaar 2014. De euforie van vrijdag zette gisteren in Europa niet voort. Europa had een zwakke start van de week. De aex stond de hele dag in de min en eindigde 0.69% lager. Boskalis was gevraagd. Het aandeel pluste 2% na nieuws over een grote nieuwe order voor de baggeraar. Philips kwam met tegenvallende kwartaalresultaten en werd afgestraft met een min van 3.65%. De DAX kende een zwakke dag en eindigde 1,5% in de min.

Het beeld op Wallstreet was gemengd. De dow jones had last van de zwakte van IBM en bleef achter. Zwaargewicht IBM daalde 7% na tegenvallende resultaten. Na een eindsprintje kon de dow jones toch met een plus sluiten.

ibm ww

 

Nabeurs werden de resultaten van apple gepresenteerd. Het aandeel had al een goede dag en steeg na bekendmaking van de kwartaalcijfers nog verder. De nasdaq had na vrijdag ook gisteren een goede dag en eindigde bijna 1.5% hoger.

aapl

 

 

Het marktbeeld:

Knipsel

 

De trends op de beurzen

AEX

De aex is hard gevallen afgelopen weken. Het eerste steunniveau is bereikt. Hier is dus even een rustpunt gevonden. De dagtrend is nog in alle opzichten negatief. De AEX noteert ver onder alle gemiddelden (ema’s). Wel staan de indicatoren vrij laag. Even pas op de plaats.

 

aex daily

DAX 

Idem dito.

dax daily

 

S&p500

Deze index wist gisteren goed te herstellen en is weer bij de ema 200 aanbeland. Tal van weerstanden liggen te wachten rond het huidige niveau.

 

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Vanmorgen zijn de nieuwste groeicijfers uit China gekomen. De groei vertraagt verder maar is volgens de nieuwste raming nog altijd 7,3%.  Het is de kleinste groei in 5 jaar. AEX-fonds AKZO met kwartaalresultaten gekomen.

 

De futurestanden van vanmorgen:

Knipsel

 

Heeft u onze superdeal al gelezen? https://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!