Morning call 22-10: de euforie op de beurzen is terug!

 

Terugblik gisteren

Na een aarzelende start werd de weg op de beurzen naar boven ingezet. Er verschenen berichten dat de ECB vanaf december niet alleen staatsobligaties gaat opkopen, maar ook bedrijfsobligaties. De koopknop werd gevonden en niet meer los gelaten. De  AEX eindigde 2.62% hoger op 394.49 punten.

De beurzen op wallstreet waren eveneens in jubelstemming. De nasdaq en s&p500 kenden een van de beste beursdagen van het jaar.

De AEX deed er een maand over om vanaf de top van 425 punten af te glijden naar de bodem van vorige week. De stijging die daarop volgde is indrukwekkend te noemen. In 4 beursdagen pakt de AEX bijna de helft van dit verlies alweer terug.  Jantje lacht, Jantje huilt.

De beweeglijkheid op de markten is enorm. Beleggers worden van het kastje naar de muur gestuurd. Angst en hebzucht overheerst.  Hadden we eerder dit jaar vaak dagen of weken dat de index nauwelijks bewoog; de laatste beursdagen gaat het met procenten tegelijk.  Hebben we nu het ergste alweer gehad? Hoe staan de beurzen er nu voor? Lees hieronder verder.

 

Het marktbeeld van gisteren in beeld

Knipsel

 

De trends op de beurzen

AEX

De laatste weken zien we steeds grote candles. Het verschil tussen hoog en laag intraday is enorm. De opmars van afgelopen dagen heeft het technisch plaatje van de AEX niet in positieve zin doen veranderen. De indicatoren stonden zwaar oversold en dat wordt nu rechtgezet. De AEX is in de val van afgelopen maand ver onder alle voortschrijdend gemiddelden gedoken. De stijging van afgelopen dagen heeft dit beeld niet veranderd. De AEX noteert na de opmars van afgelopen week onder de MA 20, 50 en 200.

Er ligt nog een gap open tussen 400 en 402. Daar ligt momenteel ook de MA 20 en 200.

 

aex daily

 

 

DAX

De beweging omhoog van de dax is iets minder indrukwekkend. Ook de dax noteert ondanks de stijging van afgelopen week nog onder alle belangrijke MA’s.  Ik heb een zwarte stippellijn in deze grafiek ingetekend. Dit niveau was eerder dit jaar steeds steun.  Steun wordt weerstand?!

 

dax daily

S&P500

De aex en dax noteren dus nog onder hun belangrijkste gemiddelden, de S&P500 laat een positiever beeld zien. Verschillende MA’s zijn afgelopen dagen alweer teruggewonnen. Onder het mom van: ”grote passen, snel thuis”.

s&p daily

 

Tenslotte nog de korte termijngrafiek van de AEX met het kamikaze koersverloop van afgelopen week.

aex kwartier

 

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De beurzen eindigden gisteren op het hoogste punt van de dag. Dat betekent dat de kopers nog niet klaar zijn. De kans is dan altijd groot dat we de dag erna nog hogere koersen zien. De futures van vanmorgen bevestigen dit. Alles noteert hoger. Voor de AEX zal de zone rond 395-396 belangrijk worden. Dit is het 50% niveau van de gehele beweging 425-366. Lukt het om dit niveau uit te nemen, dan wacht de horde 400-402.

De futurestanden van 08.00 uur:

Knipsel

 

 

Heeft u onze superdeal al gelezen? https://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!