Morning-call 23-10: Wallstreet vindt haar Waterloo

 

Terugblik gisteren

De Europese beurzen hadden een rustige sessie. Er werd wat gas teruggenomen na de grote stijging van de dag ervoor. De AEX ging 0.39% hoger de dag uit op 396.01 punten. De dax steeg met 0.6%.

Wallstreet begon de dag opgewekt maar kon de winst niet vasthouden. De stemming verslechterde. De olieprijs zette weer een nieuwe low neer. Er kwamen wat terreurberichten uit Canada. Of dit de reden van de stemmingsomslag is? Wallstreet eindigde op het laagste punt van de dag.

Boeing presenteerde cijfers die beter waren dan verwacht. Toch moest het aandeel 4% terug. Biotechbedrijf Biogen maakte eveneens beter dan verwachte resultaten bekend en werd de outlook voor de rest van dit jaar verhoogd.  Opvallend genoeg moest dit aandeel ook fors inleveren. (5%). Yahoo! maakte een dag eerder nabeurs de goede resultaten bekend dankzij de beursgang van ALIBABA en steeg gisteren wel fors. (5%).

De voorraden olie in de VS zijn afgelopen week fors opgelopen. Dit is niet goed voor de olieprijs. De dalende trend zet onverminderd voort. Voor zowel olie als gas.

image007

 

image033

 

 

Het stemmingsbeeld op de beurzen ziet u hieronder

 

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Onderstaande grafiek laat het verloop van dit jaar zien. Met name in de laatste maand wordt het verhaal verteld. Van een hoogste punt van het jaar tot het dieptepunt van het jaar duurde minder dan een maand. En vervolgens wordt 50% van de hele daling weer goedgemaakt in een week tijd! Zoiets verzin je niet. De aex bereikt gisteren exact het 50% fibo level. 50% van de daling is dus goedgemaakt. Een potentiële weerstandsgrens is hiermee bereikt.

aex daily

 

DAX

De dax bereikte gisteren opnieuw de zwarte stippellijn. Eerder dit jaar was dit niveau telkens steun. Een paar weken geleden dook de dax onder deze lijn. Gisteren werd de lijn teruggetest. Nu weerstand?  Steun wordt weerstand.

 

dax daily

 

DOWJONES

De opmars van afgelopen week lijkt klaar. De dow jones wist precies door te stijgen tot de MA200. De laatste candle laat duidelijk zien dat er weerstand wordt gevormd. De MA200 werd aangetikt en een daling volgde. Dit lijkt op de klassieke ”pullback”. Als dit klopt, zou er de komende tijd een nieuwe grotere dalingsgolf moeten volgen.

 

dow daily

 

S&P500

De laatste candle van de s&p500 duidt ook op weerstand. Deze index noteert nog een stuk boven de MA20 en 200, maar de MA 50 bezorgde wel weerstand.  De felle stijging van afgelopen week lijkt hiermee ook haar Waterloo gevonden te hebben. Indrukwekkend was het wel. 125 punten stijging in 1 week!

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

We zien al een tijdje extreme uitslagen. Beleggers leven tussen hoop en vrees. Bewegingen zijn groot.

De futures voor de Amerikaanse beurzen noteren licht hoger. Europa zal echter lager gaan openen. Wallstreet startte de daling gisteren pas toen de Europese beurzen al gesloten waren.

 

Knipsel

 

Heeft u onze superdeal al gelezen? https://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!