Morning call 24-10: Beurzen sterk; AEX blijft achter door unilever

 

Terugblik gisteren

De beurzen begonnen de dag slecht. AEX-zwaargewicht unilever moest bijna 3% inleveren na tegenvallende kwartaalcijfers. Na een uur handel kwamen er meevallende macrodata uit de Eurozone. De groei van de industrie en de dienstensector was groter dan verwacht. De Amerikaanse futures grepen dit bericht aan om te stijgen. Een stijging die bijna de rest van de dag aan zou houden.  De AEX wist met een klein plusje te sluiten op 396.89 punten. De overige beurzen waren overtuigender.

Een uur voor het slot op wallstreet kwamen er wat winstnemingen. De Amerikaanse beurzen eindigden 1.3-1.5% hoger. Nabeurs was het druk met kwartaalcijfers. Amazon sprong eruit. Het aandeel verloor 33 dollar in de nabeurshandel.

Knipsel

 

Het marktbeeld ziet u hieronder

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX is aanbeland bij het 50% fibo retracementlevel. Dat wil zeggen dat 50% van de daling van afgelopen maand is teruggepakt. De aex noteert onder de ema 20 en 50. De kou is nog zeker niet uit de lucht. De weerstandszone 395-396 wordt aangevallen.

aex daily

 

DAX

De dax heeft de 50% retracement nog niet gehaald. Die weerstand ligt op 9200 punten. Het herstel op de dax is dus wat minder dan bij de AEX.

dax daily

 

DOW JONES

Het herstel van de dow jones gaat wat verder. Zoals je ziet in onderstaande grafiek is het 61.8% level bereikt. Dat gaf gisteren weerstand. Verder valt het op dat zowel bij de AEX, de DAX en de DOW JONES de RSI de middellijn van 50 punten nadert.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

De futures beloven een licht lagere opening voor de Europese beurzen. Afgelopen dagen zagen we telkens dat de futures al snel in de morgen aan een opmars begonnen en dit vasthielden tot het eind van de sessie. Inmiddels worden belangrijke weerstanden bereikt.

 

Knipsel

 

Heeft u onze superdeal al gelezen? https://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!