Morning call 28-10: Einde stimulering V.S.

 

Terugblik gisteren

De handelsweek begon voortvarend. De stresstrest pakte goed uit voor de Nederlandse grootbanken. De stresstestuitslag, waar zolang naar werd uitgekeken, werd zondag bekendgemaakt.. 25 grote Europese banken zakten voor deze test. Bij deze test wordt een aantal negatieve scenario’s geschetst en wordt vervolgens gekeken of de banken bestendig zijn tegen deze negatieve scenario’s. Met name Italiaanse banken bleken de test niet goed te hebben doorstaan. Deze banken moeten op korte termijn nieuw kapitaal aantrekken.

Nederlandse banken slaagden dus allemaal. Opluchting bij beleggers. Het aandeel ING opende 3% hoger. De euforie duurde niet lang. De AEX opende boven de 400 punten. Dat was ruim 1% hoger dan het slot van afgelopen vrijdag.  De weg naar beneden werd snel gevonden. Op het laagste punt van de dag stond de index onder de 393 punten. Bij het slot stond er een kleine min. De slotstand was op 395.05 punten.  Het aandeel ING hield het niet droog.

 

ingg

 

 

Wallstreet had een relatief rustige sessie. Bij het slot stond alles licht hoger. Twitter moest het ontgelden na de presentatie van de kwartaalresultaten die nabeurs kwamen.

twt

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

De Federal reserve is het hele jaar al in een rustig tempo de stimuleringsmaatregelingen aan het afbouwen. Gisteren werd voor de laatste keer geld in de markten gepompt. Het is klaar. Afgebouwd. Nu moeten de markten het dus voortaan zonder stimulering doen.

Maar wacht, in Europa moet het nog beginnen. Gelukkig hebben we Mario Draghi. Hij zal snel komen met stimuleringsmaatregelingen voor Europa. Amerika is klaar, Europa neemt het stokje over. En we hebben ook nog Yellen die op zeer korte termijn gaat aankondigen dat de rente NIET snel omhoog zal gaan in de V.S. De markten hebben nieuwe triggers nodig om te kunnen blijven stijgen. De beleidsmakers zullen met fluwelen woorden moeten blijven komen om de markten tevreden te houden.

 

De olieprijs wil niet echt omhoog. De dalende trend blijft onverminderd aanwezig.

 

brent

 

De goudprijs steeg de eerste weken van oktober, maar dit heeft de trend niet naar positief doen draaien.

goud daily

 

Deflatie? Het stresstest onderzoek nam niet mee dat er een deflatiespiraal aan komt. Een gemiste kans! Ook nam het onderzoek niet mee dat er wel eens een handelsoorlog met Rusland zou kunnen komen. Oei. Dat zijn al 2 gemiste kansen. Of zou het zo kunnen zijn dat als deze 2 dingen wel zou worden meegenomen, dat er dan een heel andere uitkomst zou komen? We zullen het wellicht weten bij de volgende stresstest.

De rente in Duitsland. No more words needed.

 

Knipsels

Knipsel

 

De trends op de beurzen

 

AEX testte 400 punten. Dit is al erg vaak gebeurd dit jaar. Gisteren was het duidelijk afgewezen. Weerstand dus. De 390 zone is een belangrijke fibo steun. Weerstand mag in de zone 400-403 verwacht worden.

 

aex daily

 

 

De dax is weer aanbeland bij de zwarte stippellijn. Dit is ook al heel 2014 een belangrijk referentiepunt gebleken voor de dax.

 

dax daily

 

Grote passen, snel thuis. De val van afgelopen maand wordt in sneltreinvaart teruggedraaid bij de s&p500.  De index is weer boven alle ema’s aanbeland. Gisteren werd er steun gevonden.

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag

De agenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Vanmorgen kwam AEX fonds KPN met de kwartaalresultaten. De omzet is 5% gedaald. Netto staat er een verlies. Meevallend volgens de analisten. Goed nieuws. De klant is tevreden.

De futures liggen er vanmorgen vriendelijk bij. Grote beweeglijkheid intraday.

Knipsel

Heeft u onze superdeal al gelezen? https://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!