Morning call 29-10: Vanavond gaat de FED met nieuw kado komen.

 

Terugblik gisteren

Afgelopen maandag werd na opening alles verkocht en was het een slechte dag voor de beurzen in Europa. Gisteren was het beeld omgedraaid. Na opening werd de koopknop ingedrukt en die knop werd de rest van de dag niet meer losgelaten. Het sentiment was als vanouds.

De AEX eindigde de dag ruim 1.5% hoger en mocht de 400-puntengrens weer passeren. Het slot was op 401.26 punten. Wallstreet eindigde eveneens op het hoogste punt van de dag.

De enige smet van de dag kwam nabeurs in de V.S. Facebook publiceerde kwartaalcijfers. Dit werd slecht ontvangen.

fb

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

 

De trends op de beurzen

 

AEX

De AEX heeft de 400 punten weer heroverd. Het oude gap van 2 weken geleden tussen 400 en 402 punten is ook gedicht. Op 403.3 ligt een zware weerstand te wachten. De MA 200.

 

 

aex daily

 

DAX

De dax heeft steun gevonden op de zwarte stippellijn. De kopers waren gisteren ook hier gretig. Bijna 2% stijging voor de DAX. De EMA 50 is de volgende horde die overwonnen zal moeten worden om het beeld positiever te maken.

 

dax daily

 

S&P500

De s&p500 is 3 weken geleden uit het stijgend trendkanaal gevallen. Na de loodrechte stijging van afgelopen week wordt het oude trendkanaal  nu teruggetest.

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag

De agenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Air France KLM kwam met kwartaalcijfers die slecht waren. De pilotenstaking hakt erin. Fugro komt met een winstwaarschuwing. De futures beloven een hogere opening voor de Europese beurzen. De nasdaq future heeft last van facebook gisterenavond en noteert lager.

De AEX is dichtbij belangrijke weerstand op 403.3. Dit niveau zal getest worden. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de aex ook dit niveau met gemak gaat uitnemen.

Vanavond om 19.00 uur komt Janet Yellen met nieuws. Nu de stimuleringen in de V.S. zijn gestopt, willen de markten weten wanneer de rente in de V.S. verhoogd zal gaan worden. De kans is reeel dat de FED met fluwelen woorden gaat melden dat de rente nog lange tijd laag gaat blijven. Dat willen de markten namelijk horen. Dat is een belangrijk doel van de federal reserve. Pappen en nathouden. IT works!

 

Knipsel

 

 

Heeft u onze superdeal al gelezen? https://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!