Morning call 4-11: Olieprijs onderuit; vandaag verkiezingen congres V.S.

 

Terugblik gisteren

 

De start van de nieuwe handelsweek was ongeanimeerd. De handel is dun. Markten wachten op nieuwe impulsen. De AEX eindigde de sessie 0,55% lager op 409.04 punten. De beurzen op wallstreet waren verdeeld. De nasdaq pluste en de dow jones eindigde licht lager.

Opvallend was de olieprijs. Voor het eerst in 2.5 jaar dook de olieprijs onder de 79 dollar per vat. Die duikeling vond net voor het slot plaats.

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

 

Behalve de olieprijs moesten ook goud en zilver het ontgelden. De dalende trend is hier nog altijd in volle glorie aanwezig.

 

Dat het met Frankrijk nog niet goed gaat, wisten we al. Ook in Italië komen tegenvallers. Gisteren kwam de PMI

 

image010

 

In de V.S. komen de laatste tijd veel beter dan verwachte cijfers. De vraag is: Wat klopt er niet? De cijfers of de rente? De rente staat nog altijd tegen de null procent. En dan zulke groeicijfers? De paradox.

image025

 

De trends op de beurzen

AEX

 

De AEX neemt een rustpauze. De steile uptrend is in tact. Er ligt een gap van vorige week open. (Een gap is een overgeslagen koersgebied, een gat). Afgelopen 2 handelsdagen steunde de AEX op de MA50.

 

aex daily

DAX

De ema200 fungeerde als weerstand. De steile uptrend is ook hier in tact. Er staat net als bij de aex een gap open,

dax daily

DOW JONES

Steile trend in tact. De candle van gisteren was een relatief kleine. De bewegingen waren klein in vergelijking met de dag ervoor. De index is aanbeland bij  belangrijke weerstand. De bovenkant van de stijgende wig werd aangetikt.  Een rustpauze is ingelast.

 

dow daily

 

 

 Vooruitblik vandaag

Vandaag zijn er verkiezingen voor het congres in de V.S. De republikeinen ruiken hun kans om de grootste te worden . Voor de financiële markten is dat niet relevant. De financiële agenda staat hier: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures beloven een vlakke start vandaag voor de Europese beurzen

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!