Morning call 5-11: Republikeinen winnen verkiezingen overtuigend

 

Terugblik gisteren

De Europese beurzen hadden  een slechte dag. De Europese Commissie stelde de groeiramingen voor de Eurozone voor dit jaar en volgend jaar neerwaarts bij.  De AEX begon nog voortvarend op een stand van 410 punten. Uiteindelijk leverde de Amsterdamse beursgraadmeter  1.29% in en eindigde de dag op 403.78 punten.

Op wallstreet was het sentiment een stuk beter.  De dow jones wist zelfs met een kleine plus de handelsdag af te sluiten. De nasdaq eindigde lager.

De verkiezingen in de V.S. zijn overtuigend gewonnen door de Republikeinen. Dit maakt het voor Obama de komende 2 jaar lastig om op een gewenste manier door te regeren. De Republikeinen hebben nu de meerderheid in de senaat gekregen.

 

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

De olieprijs zakte gisteren verder en bereikt inmiddels het laagste niveau in 3 jaar. De lage olieprijs hakt erin bij de oliegerelateerde fondsen. Het drama rond fugro ging gisteren ook in alle hevigheid verder. Het aandeel leverde opnieuw bijna 12$ in. Het aandeel is afgelopen half jaar bijna 80%  van de beurswaarde verloren.

 

Knipsel

 

De goudprijs is net als olie hard verder aan het dalen. Fresh new low.

image042

 

Slowdown in retail sales in de V.S.

image034

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Het gap van afgelopen vrijdag is gisteren gedicht. Het slot was op de MA200. De stochastic is zwaar overbought en draait naar verkopen.

 

aex daily

 

 

DAX

Ook bij de DAX werd het gap van vorige week gesloten. Deze index ondervond weerstand op de EMA200 en eindigde gisteren onder de EMA50. Het stijgend trendkanaaltje heeft het nog net niet begeven. Ook hier is de stochastic gisteren naar verkopen gedraaid.

 

dax daily

 

DOW JONES

De dow jones kende afgelopen dagen in tegenstelling tot de Europese beurzen geen koersdruk. Het steile trendkanaal is ook hier nog gewoon in tact.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

 

ING is met kwartaalcijfers gekomen die beter waren dan verwacht.  De stemming zit er vanmorgen goed in bij de futures. Bouwer Heymans komt met de zoveelste winstwaarschuwing.  De beursagenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!