Morning call 6-11: ECB vandaag: Draghi vs Weidmann

 

Terugblik gisteren

Europa had een opperbeste dag. Vaak zien we op dagen voorafgaande aan ECB-vergaderingen positieve beurzen. Dat was gisteren niet anders. De AEX opende in de plus en breidde de winst gedurende de dag verder uit. Het slot was 1.7% hoger op 410.66 punten. Alle AEX-fondsen noteerden groen. Opvallend was de comeback van het veelgeplaagde aandeel FUGRO. Dit aandeel was de winnaar van de dag met een plus van 11%. Het aandeel is het afgelopen half jaar 80% gedaald.  Bodemvissen.

Wallstreet was verdeeld, De dow jones en s&p500 wisten nieuwe all time highs te plaatsen. De nasdaq deelde deze vreugde niet en eindigde licht lager. Nabeurs was het weer druk met kwartaalresultaten. Tesla motors stelde beleggers niet teleur. De koers won 7% nabeurs.

tesla

 

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

Goud en zilver moeten het ontgelden.

Hieronder de zilverkoers van afgelopen 4 jaar. Zilver is bijna aanbeland bij de low van 2010.

 

zilver daily

 

Sinds de top van juni 2014 is de olieprijs 35% gedaald. Voor de oliegerelateerde fondsen is dit slecht nieuws. Er is een hogere olieprijs nodig voor shell om de oliewinning rendabel te houden.

 

brent

 

 

De trends op de beurzen

 

AEX

De steile uptrend leek leek het te moeten begeven, maar de stijging van gisteren heeft dit voorkomen.  De stijging is nog niet klaar.

aex daily

 

DAX

De laatste handelsdagen stoot de DAX steeds tegen de EMA200 . Het lukt vooralsnog niet om erboven te komen. Het steile uptrendje is ook hier nog gewoon in tact.

 

dax daily

DOW JONES

De dow jones heeft een interessant patroon staan. Er is de laatste dagen een hogere top geplaatst. Nadat er eerst een paar lagere bodems werden neergezet. Hogere toppen en lagere bodems.  Dergelijke patronen worden megafoonpatronen genoemd. Een megafoonpatroon is een omkeerpatroon. De bovenkant (weerstand) is bereikt. Als dit patroon klopt, zou de index de komende maanden de onderste stippellijn op moeten zoeken. Voorlopig hebben we te maken met een hele steile uptrend en er is nog niks te zien van een top. Wel mag er weerstand worden verwacht bij de bovenste stippellijn.

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda van vandaag:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Vandaag zullen alle ogen gericht zijn op de ECB. Draghi wil heel graag geld in de markten pompen maar zijn Duitse collega Weidmann is fel tegen. http://fd.nl/economie-politiek/901534/interne-conflicten-schaden-aanzien-ecb

Vanmiddag om 13.45 uur is de rentebeslissing. Om 14.30 uur mag Draghi een toelichting geven. De markten willen 1000 miljard euro aan vers geld van Draghi. Dat heeft hij beloofd. De worst van Draghi.

De futures beloven een licht lagere opening voor de Europese beurzen. Wachten op 14.30 uur.

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!