Morning call 11-11: Wallstreet weet van geen wijken

 

Terugblik gisteren

De honger naar nieuwe all time highs is nog altijd niet gestild. Alle indices zijn met een onwaarschijnlijke run bezig. Er lijkt geen einde aan te komen. Meteen na opening gisteren kwamen de beurzen in een koopmodus en dat duurde tot het eind van de sessie.  De AEX eindigde de dag op 414.96 punten; een winst van 0.86%.  Wallstreet wist de koopknop ook tot het eind van de handel vast te houden. De dow jones en de s&p500 sloten op een nieuwe all time high.

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

De olieprijs zakte gisteren verder. De olie-aandelen vonden de daling welletjes. Het veelgeplaagde FUGRO raakte afgelopen half jaar in een vrije val. Van bijna 50 euro naar ruim 8 euro vorige week. Aan de daling is abrupt een  einde gekomen. Koopjesjagers grepen hun kansen. Toen vrijdag nabeurs ook nog eens werd gemeld dat baggeraar Boskalis een groot belang in FUGRO had genomen, was het hek van de dam. Gisteren steeg het aandeel bijna 50% en sinds de bodem van vorige week is het aandeel ruim verdubbeld.

 

De beurzen op wallstreet zetten dus nieuwe highs, de paniekbarometer VIX zet geen nieuwe lows maar zet sinds juli hogere bodems. Opvallend.

 

vix daggrafiek

 

De trends op de beurzen

 

De Europese beurzen laten geen hogere toppen zien; de Amerikaanse beurzen wel.

AEX

De stijging lijkt nog niet klaar. Het slot gisteren was op het hoogste punt van de dag. Weerstand mag rond 416 verwacht worden. De 410-zone is de steunzone.

aex daily

 

DAX

De dax blijft moeite hebben met de EMA200. Al een week weet de index er niet los van te komen.

dax daily

Dow jones

 

Het patroon van de dow jones is een interessante. Hogere toppen en lagere bodems. Megafoon Het steile trendkanaaltje wordt niet losgelaten. Dag na dag een nieuwe hogere koers. De dow jones maakt inmiddels een ”overshoot”.

Indicatoren:

De RSI staat overbought. De MACD gaat uit zn dak. De stochastic staat tegen de 100. Zwaar overbought.

 

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De agenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures beloven een hogere opening voor de Europese beurzen.

Voorbeurs is er nauwelijks handel in de FTI (future van de AEX). Opvallend hoe de aanwezige futurehandelaren de index meteen een stuk hoger zetten. De AEX zal met een GAP-up gaan openen.

 

Knipsel

 

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!