Morning call 12-11: what goes up, must come down!

 

Terugblik gisteren

De beurzen hadden een rustdag. Er gebeurde weinig. Pas op de plaats. Consolideren van de gemaakte winsten. De AEX eindigde 0.05% hoger op 415.18 punten. Op wallstreet had een vlakke sessie. In  de laatste minuut werd alles nipt hoger gezet zodat het slot voor de dow jones en de s&p500 opnieuw op een hoogste koers ooit was.

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

 

Heeft u onze eindejaarsaanbieding al gezien? Wegens succes is deze verlengd! Als u zich aanmeldt bent u premium lid tot 16 januari 2015 voor slechts 99 eurohttps://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

 

De olieprijs blijft dalen. Voor de oliegerelateerde fondsen is dit geen goed nieuws. De beurzen zitten echter al weken in een euforische stemming. Het sentiment is nog nooit zo goed geweest als nu. De oliefondsen negeren de daling van de olieprijs volledig.

image014

 

Afgelopen week is de stijgende trend op de beurzen verder gegaan. Het is een eentonig verhaal. Onderstaande grafiek van de dow jones laat zien dat deze index al weken exact steun ondervindt bij de MA5. Dit is een relevant steunniveau en zal het moeten houden om de uptrend voort te kunnen zetten. De RSI staat inmiddels op een overbought-stand. De MACD en stochastic noteren sky high. It aint over till it’s over.

 

dow daggrafiek

 

Afgelopen week heeft de koersontwikkeling van de AEX de vorm van een stijgende wig gekregen. Hieronder de korte trend van de AEX

aex kwartier

 

 

Vooruitblik vandaag:

De agenda met het belangrijkste nieuws vindt u hier: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De opening van de Europese beurzen zal wat lager zijn. De 414-puntenzone  is een relevante steunzone voor de AEX.

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!