Morning call 13-11: Bubbles? Welnee!

 

Terugblik gisteren

De Europese financiële markten hadden een negatieve sessie. Er was een gebrek aan nieuwe  impulsen. De AEX eindigde 0.78% lager op 411.93 punten. Onze oosterburen kregen een grotere tik. De DAX sloot 1.69% lager.

Wallstreet moest niets weten van zwakte. De beurzen op wallstreet deden er wederom alles aan om opnieuw op het hoogste punt van de dag te sluiten. Dat lukte.

De winnaar van de dag op het damrak was SBM offshore. Er is een schikking getroffen. De frauduleuze praktijken worden met een paar honderd miljoen euro afgekocht. Het is  net als een misdadiger die op borgtocht weer op vrije voeten is gekomen. Opluchting bij het aandeel. SBM won 17.5%.

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

De spanningen in Oekraïne nemen weer toe. Er is officieel een staakt het vuren, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht.  Het doet niets met de olieprijs. De olieprijs en de gasprijs dalen vrolijk verder.

 

image023

 

image032

 

 

Ook de lange rente blijft overal dalen. De Duitse overheid leent inmiddels v oor 10 jaar tegen 0.8%.

 

image021

 

De trends op de beurzen

 

De korte trend van de AEX laat een hapering zien. Sinds een paar dagen zien we een slap dalend trendkanaaltje. Echter: zolang wallstreet door blijft gaan met het zetten  van all time highs, is een structurele draai voor de Europese beurzen onmogelijk.

aex kwartier

 

Ook gisteren vond de dow jones uiteindelijk steun op de MA5. De korte trend blijft hiermee onverminderd positief. De honger naar hogere koersen is nog altijd niet gestild.

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De AEX-fondsen AHOLD,  AEGON en SBM zijn vanmorgen met kwartaalresultaten gekomen. Met name AEGON heeft last van de lage rente. De beursagenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures beloven een hogere opening voor de Europese en Amerikaanse beurzen

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!