Morning call 18-11: Recessie Japan? Kopen!!

 

Terugblik gisteren

De week begon terughoudend voor de financiële markten. De nikkei index schrok van het bericht dat Japan alweer in een recessie zit. De nikkei index leverde 3% in. De AEX begon de handelsweek onder de laagste koers van de week ervoor. Beleggers grepen dit aan om per direct weer te kopen.  Na een lagere start eindigden alle Europese beurzen in de plus. De AEX klom  uiteindelijk 0.51% op een stand van 414.07 punten.

Wallstreet had een rustige sessie en eindigde verdeeld. De nasdaq leverde licht in; de dow jones en de s&p500 wisten wel in het groen te sluiten.

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

In 2008 raakte de olieprijs in een diepe val. Sinds de bodem van 2009 was er een indrukwekkend herstel van de olieprijs. Dat herstel bracht de olieprijs weer ver boven de 100 dollar. De laatste maanden is het echter weer helemaal mis met de olieprijs. De daling is gestopt bij een belangrijk fibolevel. Mocht hier geen blijvende steun komen, dan ligt de weg naar beneden weer helemaal open.

 

brent

 

 

De huizenprijzen in China dalen. De grootste bubble wereldwijd. We kennen de berichten van een paar jaar geleden dat er in Spanje hele wijken leegstaan. In China staan hele steden leeg. Spooksteden waar meer dan een miljoen mensen zouden kunnen wonen. Compleet leeg.

image018

 

 

De paniekbarometer VIX geeft de rust op de markten weer. Het is dus opvallend dat de VIX geen nieuwe lows neerzet. De S&P500 had afgelopen week dagelijks een nieuwe high; de VIX stijgt echter ook. Gisteren met 5%.

 

vix daggrafiek

 

De trends op de beurzen

AEX

De steile uptrend is zijwaarts verlaten. Van een draai is geen sprake. Kopers zijn snel paraat.

aex daily

 

DAX

De zijwaartse beweging zien we de laatste week ook bij de DAX. Deze index heeft moeite met de EMA200.

 

dax daily

 

DOW JONES

Na de giga stijging van afgelopen maand is de dow jones in diepe rust. Er is nauwelijks nog beweging. consolideren op all time high niveau. De indicatoren staan overbought.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

 

Het economisch nieuws van vandaag staat in de beursagenda.  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/  

De opening van de Europese beurzen openen hoger vanmorgen. Business as usual.

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!