Morning call 19-11: Weer nieuwe all time highs op wallstreet

 

Terugblik gisteren

De dag begon terughoudend maar de Europese financiële markten hadden er al snel weer zin in.  De beleidsmakers in Japan waren geschrokken van de koersreactie van de nikkei index een dag eerder. De voorgestelde B.T.W-verhoging werd snel een jaar uitgesteld. Om 11 uur werd een onverwacht scherpe stijging bekend gemaakt van de ZEW-index uit Duitsland.  Opluchting. De koopknop op de beurzen werd tot het eind van de sessie ingedrukt. De AEX kon uiteindelijk 0.75% bijschrijven op een eindstand van 417.16 punten. Wallstreet kon de recordstanden van afgelopen weken verder aandikken.

De olieprijs maakte een tegenovergestelde beweging.

 

Het marktbeeld ziet u hieronder

 

Knipsel

 

 

 

De trends op de beurzen

Terwijl de beurzen op wallstreet dag na dag nieuwe records neerzetten, lukt dat de Europese beurzen niet. In Europa zien we nog altijd overal lagere toppen.

AEX

Er lijkt geen einde te komen aan de huidige stijging. Inmiddels is de aex ook boven alle MA’s geklommen. Na de lagere bodem is het echter nog niet gelukt om een hogere top te zetten.

 

 

aex daily

DAX

De dax had afgelopen weken wat aarzeling bij de EMA200. Gisteren lukte het om daar weer boven te komen en te blijven. Ook hier zien we nog geen hogere toppen na een lagere bodem.

dax daily

 

DOW JONES

Na lagere bodems lukt het de beurzen in de VS wel om hogere toppen te plaatsen. De hellingshoek is niet meer zo steil. Maar van een draai is geen sprake. De indicatoren staan sky high, maar van verkoopdruk is geen sprake. De koopwoede is nog altijd niet gestild.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

AKZO maakte bekend dat ze een fraudezaak op het spoor zijn. Dit zal het aandeel akzo vandaag wel in beweging zetten.

Het economisch nieuws van vandaag staat in de beursagenda.  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/   Het belangrijkste nieuws komt om 20.00 uur.

De opening van de Europese beurzen zal vlak zijn vanmorgen.. De futures voor opening wallstreet noteren lager. Met name de russel2000  noteert lager.

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.  U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!