Morning call 20-11: FOMC-notulen geven duidelijkheid

 

Terugblik gisteren

De handelsdag stond in het teken van de FOMC notulen. Om 20.00 uur werd bekend gemaakt wat de federal reserve in de laatste vergadering (FOMC) heeft afgesproken. De Europese beurzen stonden om die reden de hele dag in de wachtstand. De omzetten waren laag. De AEX wist de handelsdag 0.15% hoger af te sluiten op 417.79 punten. De meeste andere Europese beurzen eindigden eveneens licht hoger.

Om 20.00 uur was er duidelijkheid. Het werd een herhaling van zetten. De FED herhaalde dat er een ”aanzienlijke tijd” zal zitten tussen het beëindigen van de maandelijkse obligatie-opkopen en de eerste renteverhoging.  Geen verrassing voor de financiële markten dus. En zo kon wallstreet ook gisteren in alle rust sluiten. Voor de vorm eindigde de dow jones 0.01% lager dan de dag ervoor.

Het marktbeeld:

Knipsel

 

Deze week is het de laatste week dat u gebruik kunt maken van de eindejaarsaanbieding! https://www.optietrading.com/eindejaarsaanbieding-e9900-tm-2014/

De trends op de beurzen

AEX

De positieve trend werd gisteren vastgehouden. Het was een rustig dagje waarbij de ondertoon goed was.

 

aex daily

 

DAX

Ook de dax eindigde gisteren licht hoger. Alle rust. Wachtend op nieuwe impulsen.

 

dax daily

DOW JONES

De dow blijft de weg naar boven opzoeken. Van winstnemingen is geen sprake.  Dagelijks worden de koersen in alle rust licht hoger gezet. Business as usual.

De indicatoren staan sky high, maar de trend wil van geen draai weten.

dow daily

 

Ten slotte de korte trend van de aex met de bewegingen van afgelopen week. Op 316 zien we steun, daaronder de 413 zone. Weerstand mag verwacht worden rond 420; daarboven ligt de weg open naar de jaartoppen.

 

aex kwartier

Vooruitblik vandaag

 

Het economisch nieuws van vandaag staat in de beursagenda.  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De opening van de Europese beurzen zal  vlak zijn vanmorgen.

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER. De service www.optietrading.com AEX wordt verzorgd door Rene vd Vondervoort en de service www.optietrading.com S&P500 wordt verzorgd door Mischa Snijders. Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!