Morning call 21-11: Vandaag optie-expiratie november

 

Terugblik gisteren

De beurzen in Europa waren negatief gestemd. De kopers leken er even klaar mee. Zelfs de Amerikaanse futures noteerden lager. Net voor opening van Wallstreet bleek echter dat de bulls nog meer in petto hadden Er werd een nieuw koop-offensief ingezet. In no time draaide het sentiment en was het weer business as usual.

De Europese beurzen konden hun verlies voor het grootste gedeelte wegpoetsen. De AEX eindigde 0.23% lager op 416.81 punten. Wallstreet kon de stijging tot het eind van de sessie vasthouden. De dow jones en de s&p500 eindigden de dag met nieuwe all-time-highs.

 

Het marktbeeld van gisteren

Knipsel

 

 

 

De groei in Duitsland zwakt af. Dit geeft de PMI en PPI aan.

 

image007

 

image009

 

De trends op de beurzen

 

S&P500

Het megafoonpatroon (hogere toppen en lagere bodems) staat er nog. De index hangt inmiddels ruim een week aan de bovenkant. Gisteren werd opnieuw afgesloten met een hoogste koers ooit.  Van een draai is echter nog altijd geen sprake. Onderstaand patroon is mijn voorkeurspatroon.

Indicatoren: Alles staat inmiddels overbought.

s&p daily

 

 

Het koersverloop van de AEX van afgelopen week ziet u hieronder. Gisteren zagen we een klein draaimomentje maar die lijkt in de kiem gesmoord te worden. Zolang wallstreet doorgaat met nieuwe all time highs te zetten zal Europa (in mindere mate) mee gaan. Op wallstreet zien we hogere toppen in de daggrafieken; dit is bij de Europese beurzen nog altijd niet het geval.

aex kwartier

Vooruitblik vandaag

 

Het economisch nieuws van vandaag staat in de beursagenda.  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Het is weer de 3e vrijdag van de maand. Dat is de dag dat de opties van die maand ophouden te bestaan. Expiratie van index-opties is tussen 15.30 uur en 16.00 uur. Expiratie van aandelen-opties is aan het eind van de handelsdag.

De opening van de Europese beurzen zal  hoger zijn vanmorgen.

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER. De service www.optietrading.com AEX wordt verzorgd door Rene vd Vondervoort en de service www.optietrading.com S&P500 wordt verzorgd door Mischa Snijders.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!