Morning call 25-11: ING schrapt 1700 banen

 

Terugblik gisteren

De renteverlaging van China en de fluwelen woorden van de ECB-baas Draghi van eind vorige week klonken gisteren nog na op de beurzen. Beleggers weten dat de financiële markten zullen worden gered door de beleidsmakers op momenten dat het moeilijker wordt.  ”Whatever it takes”.

De AEX moest de opgebouwde winst aan het eind van de sessie inleveren en sloot licht lager. De overige beurzen wisten de winsten wel vast te houden. Met name de nasdaq kende een sterke dag. De dow jones en de s&p500 sloten op nieuwe hoogste koersen ooit.

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

De Duitse IFO werd gisteren gepubliceerd. Na lange daling viel het cijfer van gisteren mee. Opluchting op de markten.  het maakt eigenlijk niet uit of een cijfer goed of slecht is. Alles wordt positief uitgelegd. De dalende IFO van afgelopen jaar werd ook altijd positief uitgelegd.

image017

 

 

Niet alleen in de eurozone is er sprake van deflatie. De groeivertraging in China is ook voelbaar in Singapore. Dalende prijzen aldaar.

image015

 

 

Er is een duidelijke economische afkoeling bij de traditionele BRIC-landen. (Brazilië Rusland India China)

De munteenheid van Rusland is aan het instorten en ook de Braziliaanse munt is in een vrije val. Het vertrouwen van de bevolking staat op een laag pitje. Hieronder het consumentenvertrouwen van Brazilië .

 

image028

 

De trends op de beurzen

AEX

De aex naderde gisteren de hoogste koers in 6 jaar tijd. De stijging werd niet vastgehouden. De laatste candle is een omgekeerde hamer geworden. Dat betekent weerstand. De AEX is echter niet leidend. Zolang wallstreet blijft doorgaan met nieuwe highs neer te zetten zal Europa mee gaan.

 

aex daily

DAX

De dax is nog 3% verwijderd van de hoogste koers van dit jaar. Als wallstreet nog een paar goeie dagen heeft, dan zal ook de dax nieuwe hoogtepunten neerzetten. De indicatoren staan overbought.

 

dax daily

DOW JONES

 

De dow jones blijft de hoogste koers aantikken. De indicatoren beginnen te knellen. Dat is van latere zorg. Deze week is een verkorte beursweek ivm ”Thanksgiving van aanstaande donderdag. Op thanksgiving zijn de beurzen in de VS gesloten.  Vrijdag is wallstreet een halve dag open. Bijna altijd zien we voorafgaande aan thanksgiving hogere koersen.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

In navolging van de RABOBANK liet ING  vanmorgen weten dat er de komende jaren 1700 banen gaan vervallen. De banken hebben traditioneel de mooiste en duurste locaties  in veel steden. In het internet tijdperk is dat allemaal overbodig aan het worden. Wie komt er tegenwoordig nog bij een bank? Zelfs de pinautomaten verdwijnen langzaam.

 

De futurestanden:

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER. De service www.optietrading.com AEX wordt verzorgd door Rene vd Vondervoort en de service www.optietrading.com S&P500 wordt verzorgd door Mischa Snijders.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!