Morning call 27-11: Over thanksgiving, vertrouwen en deflatie

 

Terugblik gisteren

Net als de dagen ervoor gebeurde er gisteren ook weinig op de financiële markten. De rust is volledig teruggekeerd. De omzetten waren erg laag. Er werden all time highs geplaatst voor de dow jones en voor de s&p500, maar dat is geen nieuws meer. De dagen voorafgaand aan thanksgiving zijn altijd positief. Dat is dit keer niet anders. De AEX heeft tot nu toe een zijwaartse week en eindigde gisteren 0.19% hoger op 423.97 punten.

Wallstreet eindigde na een eindsprintje in de plus waarbij met name de nasdaq goede zaken deed en op de hoogste standen sinds het jaar 2000 eindigde.

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

De lange rente in Japan blijft nieuwe lows neerzetten. Stimuleren, stimuleren, stimuleren. Het helpt bijna.

 

image003

 

De olie blijft dalen. Ook daar nieuwe lows. De opec landen zijn er zeer bezorgd over. De opec komt bij elkaar om dit te bespreken. De prijs mag niet verder dalen.

 

image009

 

 

De opec kan dan wel willen dat de olieprijs niet verder daalt, de lange trend van de olieprijs geeft aan dat het toch oppassen is.

brent

 

 

De inflatieverwachtingen dalen steeds verder. Deflatie is niet tegen te houden. Is een natuurlijk verschijnsel. Net zoals water wat het laagste punt opzoekt. Niet tegen te houden. Goodluck Mario Draghi!

 

image023

 

 

Het consumentenvertrouwen in de VS is erg hoog. Morgen black friday. Shop until you drop!

 

image036

 

De trends op de beurzen

AEX

Na de stijging van afgelopen tijd is er deze week een stilstand. De beweging is verdwenen. De steunen en weerstanden ziet u hieronder.

 

aex kwartier

 

Niet alleen stilstand bij de AEX. Ook de dow jones komt de laatste dagen niet meer van zijn plaats. De index zit helemaal bovenin de trend met de indicatoren die zwaar overbought staan.

 

dow daily

 

 

Vooruitblik vandaag

In verband met thanksgiving is wallstreet vandaag gesloten. De futures zijn wel gewoon open. De Europese beurzen zijn vandaag  open.

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!