Morning call 2-12: Olie, goud en zilver maken een wilde rit

 

Terugblik gisteren

De financiële markten kenden een terughoudende dag. Het nieuws wat naar buiten kwam kon ook niet voor een impuls zorgen. Zo kwamen er tegenvallende inkoopmanagersindices uit China en Europa.  Ook de omzetten bij de retailers tijdens Thanksgiving en Cyber monday vielen tegen. De AEX stond de hele dag in de min en eindigde 0.56% lager op 423.47 punten. Op wallstreet was het met naame de nasdaq die terug moest. De nasdaq eindigde ruim 1% lager.

Het aandeel apple maakte een dollemansrit met hoge omzetten. In korte tijd raakte het aandeel meer dan 40 miljard dollar aan beurswaarde kwijt. Dit ging gepaard met ongebruikelijke hoge volumes. http://finance.yahoo.com/news/apple-tumbles-much-six-percent-014912299.html Bij het slot stond er een min van 3.25% voor dit aandeel.

 

We zagen gisteren weer een teken van hapering vn de motor van Europa. Een getal onder de 50 geeft krimp aan.

 

image017

 

 

Olie:

Vrijdag werd er een gap down geslagen. Gisteren opende de olie weer lager. Na een paar uur vonden de kopers het welletjes en werd de koopknop gevonden. Dit ging gepaard met hoge omzetten.

brent

 

Gisteren steeg zilver bijna 6.5%. Na een lagere start werd ook hier de koopknop gevonden. Hieronder het koersverloop van zilver van afgelopen jaren. Bodemvorming? De grafiek zegt dat het nog veel te vroeg is om die conclusie te kunnen trekken.

 

zilver daily

De trends op de beurzen

 

AEX

De aex komt wat terug van de overbought standen. De MACD en stochastic staan nog bovenin en geven nog geen overtuigende draai aan.

aex daily

 

DOW JONES

Ook bij de dow jones zien we dat de index nog weigert te draaien. De MACD staat op een draaipunt; de trend zelf hapert wat, niet meer dan dat.

dow daily

 

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/  Yellen spreekt vanmiddag.  De financiële markten zijn altijd erg benieuwd of ze met echt ”nieuws” komt.

De futures beloven een hogere opening voor de Europese beurzen

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!