Morning call 3-12: AEX zet nieuwe multi-year high

 

Terugblik gisteren

De stemming zat er goed in bij de AEX. Vanaf het begin van de handel waren de kopers sterk. De AEX wist te sluiten op het hoogste niveau in 6.5 jaar tijd. Grote winnaars waren de oliefondsen. Shell, fugro en sbm offshore stegen 4%. Je zou bijna denken dat de olieprijs in de lift zit. Maar dat was niet het geval.

Op wallstreet was de stemming eveneens goed. De dow jones wist een nieuwe all time high te plaatsen.

Marktbeeld

Knipsel

 

 

Sinds de oorlog in Rusland en Oekraïne is gestart, is de roebel in een vrije val gekomen. De burger in Rusland is de dupe. Producten worden dagelijks fors duurder.

De beurs van Rusland (in Roebels gemeten) stijgt de laatste maanden hard. De roebel maakt echter een vrije val door.

image001

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX wist in tegenstelling tot de dax een positieve dag  te beleven. De eindejaarsrally begon dit jaar al in oktober!

 

aex daily

DAX

Intraday tikte de DAX een nieuwe all time high aan. Deze werd afgewezen. De dax eindigde in de min.

 

dax daily

 

DOW JONES

De dow jones wist wel te sluiten op een nieuwe hoogste koers ooit.

Voor de divergentie-fetisjisten onder ons: de indicatoren volgen de all time high van de dow jones niet. We zien zelfs draaipunten in de MACD en de stochastic.

dow daily

NASDAQ

De trend van de nasdaq van het jaar 2014 ziet u hieronder. De stijging lijkt klaar. We hebben een cocktail aan verkoopsignalen staan. ”Vol verwachting klopt ons hart”

nasdaq daily

 

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/  Morgen zal Mario Draghi zijn laatste kunstje van dit jaar gaan doen. Daar is het wachten op. Dagen voorafgaand aan ECB-beslissingen zijn bijna altijd rustig stijgende dagen.

De futures beloven een vlakke opening vandaag.

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!