Morning call 9-12: Kerstrally of kerstdip?

 

Terugblik gisteren

De beurzen hadden er geen zin in gisteren. Zelfs wallstreet had de kracht niet meer om de grootste opmars van deze eeuw voort te zetten. Alle beurzen eindigden de sessie in mineur. De AEX eindigde 0.88% lager op 427.27 punten. De beurzen in de VS eindigden tussen de 0.6 en 0.8%  lager.

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

 

 

De daling van de olieprijs lijkt niet te stoppen. Sinds de top van juli is er al 45% vanaf. Goed voor economische groei wereldwijd. Goed voor de prijzen aan de pomp. Goed voor de bestedingen van de burger. Funest voor veel oliebedrijven.

image010

 

De rente in Rusland blijft omhoog vliegen. De roebel crasht. De 10-jaarsrente schiet door het dak. Het vertrouwen van investeerders is er niet meer. Alle sancties zorgen ervoor dat het land in een grote recessie terecht komt. Poetin ziet het anders.

image018

 

Beleggen in China is hot. Buitenlanders mogen sinds kort ook beleggen in Chinese aandelen. Dit kon voorheen niet. De beurs van de echte Chinezen is met een grote parabolische stijging bezig.

 

image020

 

 

De trend van de AEX

De bovenste lijn bood weerstand. Er staat sinds kort een megafoonpatroon op de AEX. Hogere toppen en lagere bodems.  Ook in de maandgrafieken zien we dergelijke eindpatronen. Dit belooft niet veel goeds voor 2015.

Indicatoren: De MACD en de STOCHASTIC staan op een draaipunt naar verkopen.

 

aex daily

 

De trend van de DOW JONES

Hetzelfde patroon als de AEX. Ook hier draaien de indicatoren naar verkopen.

dow daily

 

Vooruitblik vandaag:

De futures beloven een rode start van de handelsdag.

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!