Morning call 10-12: Sell-off in Griekenland, megafoon voorspelt horror in 2015!

 

Terugblik gisteren

De AEX startte met een gap-down. Dit gap werd de hele dag niet meer gedicht. De stemming was slecht in Europa. Met name de Griekse beurs moest het ontgelden en daalde meer dan 10%. De rest van Europa was ook zwak met de meeste beurzen die ruim 2% inleverden. De AEX eindigde 2.07% lager op 418.43 punten.

De financials binnen de AEX hadden het zwaar met minnen van 3% voor ING en AEGON. Fugro wist zich aan de malaise te onttrekken en sloot 1.73% hoger.

image022

 

Wallstreet opende eveneens lager maar daar kwamen de kopers in de loop van de avond even laten zien wie het sterkste is. De dow jones eindigde licht lager en de nasdaq kon 0.38% bijschrijven. De midcap van de VS (Russel2000) had er helemaal zin in en sloot 1.8% hoger.

Het marktbeeld

Knipsel

 

 

Venezuela is het volgende land wat bankroet is.

De 2-jaarsrente vloog gisteren omhoog naar 45%

image016

En hoe staat het met de rente in Duitsland? Gisteren een nieuwe all time low voor de 10-jaarsrente.

image030

 

De trend van de AEX

We hebben te maken met een patroon van hogere toppen en lagere bodems. Een megafoonpatroon. Dit patroon stond eerst alleen in de VS maar sinds de AEX een nieuwe high heeft geplaatst zien we dit eindpatroon ook bij de AEX. We zien de grote rode candle van gisteren. Er is een gap geslagen. De AEX is weer onder de MA20 gedoken. Dat was even geleden!

De indicatoren staan allemaal op verkopen. De aex sloot ook op het laagste punt van de dag. Dat is vaak een teken dat de dag erna nog lagere koersen worden opgezocht.

 

aex daily

 

De kwartiergrafiek van de aex laat het verloop van afgelopen week zien. Gisteren was het slot op het laagste punt. Er ligt nog een gap open. Voorlopig kunnen we spreken van een begingap down (break away gap). Tot het tegendeel bewezen is.

aex kwartier

 

De trend van de dow jones tenslotte:

Het patroon is identiek aan het patroon van de aex. Ook hier zien we hogere toppen en lagere bodems. Na de giga run van afgelopen 7 weken lijkt de top er te staan. De indicatoren zijn inmiddels ook allemaal naar verkopen gedraaid.

dow daily

Vooruitblik vandaag

De beursagenda van vandaag staat hier: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Wallstreet was gisterenavond sterk. Dat heeft als gevolg dat de Europese beurzen hoger gaan openen vandaag.

de futures:

Knipsel

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!