Morning call 11-12: Deflatie in de puurste vorm (en een beetje paniek)

 

Terugblik gisteren

De handelsdag begon goed. Even bijkomen van de zwakke dag ervoor. De Europese beurzen konden de positieve stemming niet vasthouden. Toen wallstreet opende was het gedaan met de pret. De futures op wallstreet raakten in een glijvlucht en namen de indices mee omlaag. De aex eindigde de sessie 0.41% lager op 416.71 punten. De dax wist bij het slot nog net te plussen.

Wallstreet liet zien dat het ook nog kon dalen. De verkopers werden gedurende de dag steeds sterker. De indices eindigden ruim 1.5% lager. De Russel 2000 (MKB V.S.) was de dag ervoor nog de grote winnaar met 1.8% winst. Gisteren was het de schlemiel met een min van 2.2%. De daling werd breed gedragen en met relatief hoge omzetten.

 

Marktbeeld

 

Knipsel

 

De Japanse beurs is door de kamikaze stimuleringen van Abe gigantisch gestegen afgelopen jaren. De stimuleringen gaan rechtstreeks naar de beurs en helpen de consument niet. Dit zeer kwalijk beleid is niet alleen in Japan aanwezig, maar is ook in de VS en in de UK met alle stimuleringen. En onze vriend Draghi gaat er over een paar weken mee beginnen. En iedereen slikt dit. Geen volksopstanden. Leve het kapitalistisch systeem! Geniet er maar van zolang het nog duurt! Dit is vragen om moeilijkheden.

 

image002

Deflatie in de puurste vorm laten de grafieken hieronder zien.

image009

 

image012

 

Wat nou deflatie?! zien we de rente in de VS spiken? Dat is nou precies wat Yellen NIET wil.

 

image030

Source: Investing.com

 

Wallstreet had een slechte dag, paniek slaat meteen toe. De paniekbarometer schoot omhoog met bijna 25%.

vix daggrafiek

 

De trends op de beurzen

De weekgrafiek van de s&p500 heb ik er weer eens bij gehaald. Hier is de gehele stijging te zien sinds de bodem van 2009. Een groot wigpatroon. De langste cyclus ooit. De indicatoren staan bovenin. Geen vuiltje aan de lucht voor lange termijn beleggers (wake up)

s&p week

 

De daggrafiek van de dow jones

Te zien is dat de daling van de laatste dagen met hogere omzetten gepaard gaat. De dow jones is overtuigend onder de MA5 en MA20 gezakt.

dowy daily

 

De trend van de AEX

Net als de dag ervoor was ook gisteren een rode candle. Alle indicatoren staan op verkopen.  De verkoopdruk is voelbaar.

 

aex daily

 

 

De kwartiergrafiek hieronder laat het verloop van afgelopen week zien. In de tradingroom van optietrading wordt dagelijks met name de korte trend besproken. Het koersdoel waar afgelopen week over werd gesproken was steeds 415. Dat leek een onmogelijke opgave met een aex-stand van 430++  begin dez week. En vanmorgen wordt dit doel bereikt. Goed gedaan mensen!

 

aex kwartier

Vooruitblik vandaag.

Gisteren kwam het nieuws dat KPN banen gaat schrappen. Vandaag was het de beurt aan oliezoeker SBM offshore. Zoeken naar olie gaat steeds minder rendabel worden door de gedaalde olieprijs. De AEX bevat 3 oliegerelateerde fondsen. SHELL, FIUGRO en SBM dus. Deze fondsen gaan moeilijke tijden krijgen.

De beursagenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futurestanden van 8.00 uur vanmorgen

Knipsel

 

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!