Morning call 12-12: Slechte week voor de financiële markten

 

Terugblik gisteren

De positieve sessie op de beurzen eindigde in mineur. De opgebouwde winsten van de dag werden tegen het eind van de handel weer ingeleverd. De aex eindigde vlak. De beurzen op wallstreet eindigden in de plus, maar de candle van gisteren was niet bullish te noemen. De correctie die een week geleden startte,  lijkt hiermee nog niet ten einde.

Het marktbeeld

Knipsel

 

 

Opvallend was het gisteren dat de beurzen op wallstreet in de plus eindigden, maar dat de paniekbarometer VIX NIET kelderde. De VIX steeg mee met de beurzen. Angst in de markt.

vix daggrafiek

 

De val van de olieprijs blijft aanhouden. Gisteren was het slot op het laagste punt in 5 jaar.

 

De trends op de beurzen. 

AEX

Aan het begin van de week noteerde de aex nog boven de 430 punten. We hebben te maken met een milde correctieweek.  Er is inmiddels ruim 3% vanaf sinds de top deze week. De indicatoren staan allemaal op verkopen en nog niet bepaald oversold.

 

aex daily

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOW JONES

 

De candle van gisteren werd uiteindelijk een inverted hammer. Dit is een veeg teken voor vandaag. kracht is uit de markt. Kopers houden het niet meer tot het eind van de sessie vol. Wat een week of 6 bijna dagelijks wel lukte, is deze week niet meer. De eindejaarsrally die al in oktober begon, is even klaar.

 

dow daily

 

Tenslotte ziet u de kwartiergrafiek van de AEX met het verloop van afgelopen week. Te zien is dat de onrust op de aex terug is sinds Draghi ons vorige week voor de zoveelste keer een worst voor hield. De AEX is inmiddels bijna 20 punten gedaald ten opzichte van de top vorige week. Er is begin deze week een GAP geslagen welke niet meer gedicht is. We kunnen nog altijd van een break away spreken.

 

aex kwartier

 

Vooruitblik vandaag.

De beursagenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De top van gisteren mag als weerstand worden gezien voor de AEX. Rond de 410-punten zone ligt nog een oude bekende zone die als steun zal moeten gelden.

De futurestanden van 8.45 uur:

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

https://www.optietrading.com/premium/

Een goede handelsdag!