Morning call 19-12: Bizarre koersontwikkelingen op de beurzen!

 

Terugblik gisteren

De olieprijs opende gisteren hoger. He, dat is lang geleden! Zouden de beurzen dan ook weer hoger kunnen? Het antwoord op die vraag is natuurlijk volmondig ”JA”. Maar de stijging van de beurzen kwam niet door de olie. Want de olieprijs hield de stijging niet vol en eindigde de sessie zelfs op het laagste niveau in jaren. Wellicht is het de expiratie van vandaag die de koersen de laatste dagen omhoog jaagt?

Het zijn  bizarre tijden voor de beurshandelaar. In een week tijd daalde de AEX van 430++ naar 389. Procentueel niet misselijk. Het herstel wat daarop volgde (volgt) is nog indrukwekkender. Gisteren opende de AEX met een GAP-UP. Dit gap bleef de hele dag open. De AEX eindigde de sessie 3.22% hoger op 416.44. De dow jones boekte een winst van 421 punten. De grootste dagwinst sinds 2011. De S&P500 future (ES) noteerde een sessie geleden op 1970 en noteert vanmorgen 2070. 5% erbij binnen 2 sessies!

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

 

De paniekbarometer VIX klapt in elkaar. Wat nou angst? Koopwoede!

 

vix daggrafiek

De trends op de beurzen

AEX

De candle van gisteren spreekt boekdelen. GAP wordt open gelaten. Stijgen tot aan het slot. Kopers willen even laten zien wie de baas is!

 

aex daily

 

DOW JONES

De daling van afgelopen week wordt in een paar grote stappen rechtgezet en kan dus snel vergeten worden. Op naar nieuwe all time highs!

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De opening zal net als gisteren met een groot GAP-UP zijn. Uit het niets is de koopwoede terug. Vandaag is daarbij de grootste expiratie van het jaar. Dit kan voor grote koersuitslagen zorgen. De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futurestanden van vanmorgen:

 

 

 

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze brokers TRADZSTER en sinds kort ook TODAYS. De service www.optietrading.com AEX wordt verzorgd door Rene vd Vondervoort en de service www.optietrading.com S&P500 wordt verzorgd door Mischa Snijders.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

 

Een goede handelsdag!