Morning call 24-12: Dow jones binnen 1 week van 17.000 naar 18.000 pnt.

 

Terugblik gisteren

 

De kerstrally is in volle gang. De decemberdip op de beurzen is allang vergeten. Sinds een week wordt de koopknop overal weer gevonden.  De AEX kon 1.23% bijschrijven en eindigde op 426.77 punten. De dow jones bereikte gisteren voor het eerst in de geschiedenis de 18.000 puntengrens. Een week geleden had deze index nog moeite met de 17.000 punten. Beleggers zijn gretig met kerstinkopen!

De nasdaq stond wel de hele dag onder druk vanwege een daling van de biotechfondsen.

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

Gisteren werden de nieuwste groeicijfers van de Verenigde Staten gepresenteerd. Deze waren veel beter dan verwacht. De groei bedroeg maar liefst 5%. Dit is het hoogste groeitempo in 11 jaar! Bedrijven en gezinnen durven weer te investeren. Dit strookt natuurlijk niet met het beleid van de FED die de rente zo lang mogelijk op null % wil houden. Bij dergelijke groeicijfers horen geen rentepercentages van null procent. Het probleem in de VS is echter dat de schuldenberg zo hoog is, dat een hogere rente absoluut niet gewenst is. Yellen heeft in de laatste meeting van vorige week  door laten schemeren dat de rente over 3-4 maanden toch omhoog zal moeten als de groei doorzet.

 

De trends op de beurzen

AEX

De dip van eerder deze maand is bijna volledig teruggedraaid. Een hoogste niveau van het jaar is echter nog net niet bereikt. Het jaar is ook nog niet om. Er zullen nog nieuwe pogingen komen.

 

aex daily

 

DOW JONES

Wallstreet heeft de decemberdip wel al volledig teruggedraaid. Een nieuwe all tme high voor de dow jones. 1000 punten erbij in een week. De laatste dagen zijn de omzetten een stuk lager maar dat mag de pret niet drukken.

 

dow daggrafiek

 

De trend van de aex van afgelopen week: Het koersverloop heeft de vorm van een stijgende wig. Vandaag is een korte handelsdag. De handelaren zullen er alles aan doen om de stijging zo lang mogelijk vol te houden.

 

aex kwartier

 

 

De trend van de dow jones van afgelopen week : Afgelopen 4 handelsdagen heeft de dow jones telkens exact steun op de ema 20.  Het slot gisteren was op dat niveau. Een sterke rally is het natuurlijk geweest. 1000 punten in een week erbij. Knap!

dow kwartier

 

Vooruitblik vandaag.

Vandaag heeft euronext een halve handelsdag. Om 14.00 uur is het weekend. De Duitse beurs is vandaag al gesloten. Vrijdag zijn ook alle Europese beurzen gesloten (2e Kerstdag) maar zijn de beurzen op wallstreet gewoon open. De omzetten zullen ook vandaag dramatisch laag zijn. Dit zal zo blijven tot het eind van het jaar.

De beursagenda van vandaag https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren vlak

Knipsel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze brokers TRADZSTER en sinds kort ook TODAYS. De service www.optietrading.com AEX wordt verzorgd door Rene vd Vondervoort en de service www.optietrading.com S&P500 wordt verzorgd door Mischa Snijders.

Meer over ons vindt u hier: https://www.optietrading.com/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

 

We wensen u fijne kerstdagen!