Morning call 8-1: Start van 2015 was slecht; bulls slaan terug!

 

Terugblik gisteren

De verkoopgolf die de beurzen sinds eind vorig jaar in zijn greep hield, lijkt even klaar. Bulls kruipen uit hun schulp. Het was gisteren de eerste positieve handelsdag van het jaar 2015. De AEX stond de hele dag in de plus en eindigde 0.68% hoger op 411.21 punten.

Meteen na het slot in Europa kwam er een groot offensief van kopende partijen. Dit werd vastgehouden tot het slot van wallstreet. De beurzen in de V.S. eindigden met plussen van ruim 1.2%.

De olieprijs herstelde enigszins. De Euro niet. De daling van de euro lijkt nog niet klaar. Gisteren werd een nieuwe laagste punt in 9 jaar bereikt.

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX had gisteren exact steun op de MA200. Alle indicatoren staan op verkopen. Omdat de stijging pas gisteren nabeurs startte, is er in de huidige grafiek nog niets bullish te zien. Steun is er op de MA200. De MA 20 en 50 staan allebei rond de 416. Dat is vandaag het eerste richtpunt omhoog.

 

aex daily

 

Dow jones

De grote rode candle van een dag eerder werd gisteren overruled.  Na een zeer slechte start van het jaar was er dan gisteren de eerste stijgingsdag. De index had een sterke dag en eindigde op het hoogste punt van de dag. Een tijdelijke bodem staat er. Een slot op day high betekent bijna altijd dat het de dag erna verder omhoog gaat. De indicatoren staan nog allemaal op verkopen.

De taak van de bulls vandaag is om de MA 20 en 50 opnieuw te herwinnen.

 

dow daily

S&P500

Na 5 dalingsdagen waarbij de s&p500 onder de stijgende wig belandde, kwamen de kopers terug. De daling van eergisteren werd ook hier teruggedraaid. De index is weer teruggekeerd binnen de wig. Ook hier staan alle indicatoren nog op verkopen.

Hier staat dezelfde taak als bij de dow jones te wachten.

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag

Er staat een bodempatroon op de beurzen in de V.S. Het slot op dayhigh gisteren belooft meer stijging vandaag. De Europese beurzen zullen een vliegende start maken. Er zal een openingsgap komen. (opening hoger dan de high van gisteren).

De beursagenda:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futurestanden

Knipsel

 

Een positieve handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort