Morning call 9-1: Beren kiezen het hazepad

 

Terugblik gisteren

De bulls hadden de boodschap van eerder deze week goed begrepen. De daling van afgelopen weken is in 2 dagen tijd bijna geheel teruggedraaid. De snelheid waarmee het gebeurt is opmerkelijk. Gisteren kwamen er inflatiecijfers uit voor de eurozone. De inflatie maakt plaats voor deflatie. Draghi gaat op 22 januari de markten overspoelen met nieuwe verruimingsmaatregelen. Dat werd gisteren nog eens gemeld. De markten kregen vleugels.

De beurzen openden gisteren met een gap. Dat gap werd niet gedicht. De stijging duurde voort tot het eind van de sessie. Alle weerstanden werden met gemak uitgenomen. Eind goed, al goed!

De AEX eindigde de dag 2.88% hoger op een stand van 423.07 punten. De dax deed er nog een schepje bovenop en pluste 3.36%.  Wallstreet had plussen van rond de 2%.

 

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

 

De olieprijs blijft een drama. Voor de consument een zegen. Toen de olieprijs een paar maanden geleden de 80 dollar per vat aantikte, werd door de olie-analisten gemeld dat dit voor veel oliebedrijven het break even punt is. Onder deze prijs wordt er verlies gemaakt. Inmiddels is de prijs ver onder de 80 dollar en worden veel miljardenprojecten uitgesteld omdat ze niet rendabel zijn bij de bestaande prijzen.

 

image002

 

De euro stevent af op de de bodem die eind 2005 werd bereikt. Het vertrouwen in onze munt is zoek. Wellicht spelen de aanstaande verkiezingen van Griekenland over 2 weken daarbij ook een rol. De Euro laat de laatste tijd zelfs een zwakkere performance zien dan de YEN.

 

Knipsel

 

De trends op de beurzen

AEX

Met gemak werden de weerstanden uitgenomen. Geen centje pijn. Een kind kan de was doen.

 

aex daily

 

 

 

S&P500

Idem dito.

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda    https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Belangrijkste is natuurlijk 14.30 uur vandaag.

Trendmatig rest de bulls nog af te rekenen met de lagere toppen en de divergentie die overal staan. De openingsindicatoren geven op moment van schrijven licht lagere opening voor de Europese beurzen aan.

Knipsel

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort