Morning call 13-1: Veel geschreeuw en weinig wol op de beurzen

 

Terugblik gisteren

De onrust blijft aanwezig op de financiële markten. Daar is gisteren niets aan veranderd. Intraday zien we grote bewegingen op alle beurzen. De AEX had gisteren opnieuw een dollemansrit. Het slot was 0.68% hoger op 418.41 punten. Het lukte de Amerikaanse beurzen niet om bij het slot plussen te zetten. Individueel zijn er grote uitslagen. De dow jones eindigde een half procent lager. De nasdaq sloot ruim een procent in de min.

De olieprijs zette gisteren opnieuw een multi-year low neer. De euro deed hetzelfde. Het vertrouwen in de munt is ver te zoeken.

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

Olietrend:

 

image003

De rentes staan op record laagstestanden en nergens is te zien dat de bodem bereikt is.

image037

 

 

Ook de bitcoin valt

 

image032

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De stijgende wig is in tact. De laatste dagen is de aex bezig met een gevecht om de MA20 en 50. Er wordt geen afstand van genomen.

 

aex daily

DOW JONES

Ook de dow jones is in gevecht met de MA 20 en 50. Er staat een top en een lagere top bij deze index. Ook hogere bodems. Het stijgend trendkanaal is in tact. Onbeslist voor de vervolgrichting deze week.

 

dow daily

 

De kwartiergrafiek van de aex geeft het volgende beeld. We hebben te maken met lagere toppen en hogere bodems. Onbeslist voor het vervolg. Een uitbraak zou duidelijkheid geven.

aex kwartier

Conclusie: 

De bewegingen zijn groot. Echter niet groot genoeg om duidelijkheid te geven over de vervolgrichting voor de kortere termijn. De beurzen spelen met hun MA20 en 50 en hebben nog niet beslist welke kant het definitief zal uitslaan.

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futurestanden

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden” Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte trandingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Een fijne handelsdag!

Rene vd Vondervoort