Morning call 14-1: Gisteren draai op wallstreet; vandaag de draai van Draghi!

 

Terugblik gisteren

De beweeglijkheid op de financiële markten ging ook gisteren onverminderd voort. Het verschil tussen hoog en laag gedurende de dag is relatief groot. De aex opende op 415 en eindigde na een zeer positieve sessie op 423.79 punten.

Wallstreet opende positief en de indices wisten al snel 1.5-2% winst te creëren.  Toen Europa echter gesloten was, ging het mis in de V.S. Er kwam een grote verkoopgolf op gang. De opgebouwde winsten verdwenen volledig. De indices eindigden in mineur met kleine minnen op de borden.

De olieprijs wist licht te herstellen. De euro niet.

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

De koperprijs is aan het crashen.

 

image007

De hele grondstoffenindex is sinds een half jaar aan het crashen. Alles wordt goedkoper

image009

Met de commodities, valt ook de bitcoin.

 

image011

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX bleef gisteren met het slot nipt onder de 424 punten. Dit niveau is afgelopen week steeds weerstand gebleken.

aex daily

 

DOW JONES

Er staat een top en een lagere top. De lagere bodem staat er nog niet. Het beeld is gisteren verzwakt. De verkopers namen het roer met geweld over van de kopers.

 

dow daily

S&P500

Nadat de sp500 gisteren 2050punten  bereikte, vonden de beren het welletjes. Een grote verkoopgolf startte. De index sloot onder de EMA 20 en 50 en onder de stijgende wig. Een bearish signaal.

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag

De futures zijn vannacht niet opgeveerd. De opening voor de Europese beurzen zal gevoelig lager zijn.

Op macro-economisch vlak staan o.a. de industriële productie van de eurozone en de Amerikaanse detailhandelsverkopen op het programma. Ook brengt de Fed vanavond het Beige Book naar buiten. Let vandaag vooral op de uitspraak van het HOF in Duitsland over de ”redding van de euro”. Dit kan grote gevolgen gaan hebben. Succes Mario Draghi!

Aanvulling: In de loop van de ochtend kwam het bericht dat de ECB het opkoopprogramma goed keurt. Draghi kan zijn gang  gaan.

http://www.nu.nl/economie/3972248/europese-hof-keurt-opkoopprogramma-ecb-goed.html

 

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden” Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

Een fijne handelsdag!

Rene vd Vondervoort