Morning call 15-1: Mario Draghi krijgt groen licht om te stimuleren

 

Terugblik gisteren

Het was een dag als alle andere dagen dit jaar. Zeer volatiel. Onrustig op de beurzen. De AEX leverde de winst van een dag eerder weer in en eindigde 1.3% lager op 418.33 punten. In de ochtend kwam er een uitspraak van het Duitse Hof waaruit bleek dat de ECB volgende week gewoon kan starten met het stimuleren van de economie. Mario Draghi kan zijn gang gaan. De eurokoers zette opnieuw een nieuwe low. Dit keer ging de olieprijs niet mee omlaag. Laat op de dag was er zelfs een scherpe stijging van de olieprijs.

Het marktbeeld

Knipsel

 

De lange rente blijft dalen. Geen zicht op een bodem. Gevaarlijke standen overal. En toch zijn de langlopende obligaties gewild. Wie wil er nu in vredesnaam zn geld zo lange tijd wegzetten tegen zulk laag rendement? Dit willen beleggers die de komende tijd nog lagere rentestanden verwachten. Verwachtingen van negatieve rentes. Als de rente zoals in Japan langdurig null staat of negatief wordt, dan is een belegging tegen onderstaande rentepercentages nog niet zo gek.

image007

 

Zie de 10-jaarsrente in Zwitserland. Vlucht naar veiligheid. 10 Jaar lenen tegen 0.156%. Tja.

 

image016

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX is al een tijdje bezig met het gevecht tussen de MA’s. Grote beweeglijkheid en per saldo gebeurt er weinig. Weerstand op 425 en steun op 415. De AEX tikt ongeveer dagelijks beide niveaus aan. Richting wordt er niet gekozen.

 

aex daily

S&P500

Deze index is uit de stijgende wig gevallen en noteert onder de EMA 20 en 50. De korte trend is niet meer omhoog. Gisteren bij de low stond de index ruim onder de 2000 punten Het was wederom een slechte dag, maar de candle van gisteren werd uiteindelijk een hammer. Dat betekent dat er steun in de markt zit. Ofwel: er staat een tijdelijke bodem. Opveren is dus meest logisch. Opveren tot de EMA 20 en 50 en onderkant wig. Deze niveaus kunnen dan dienen als weerstand.

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures zijn vannacht uit hun dak gegaan. De Europese beurzen zullen  fors hoger openen.

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Een fijne handelsdag!

Rene vd Vondervoort