Update 21-1: LONG en SHORT STRADDLE AEX nader toegelicht

 

De markten snappen dat er morgen iets groots gaat gebeuren. Draghi heeft tijden geleden een belofte gedaan. En het wordt morgen tijd om boter bij de vis te doen. Dat is wat de markten eisen. Mario Draghi zal met verruimingsmaatregelingen komen. Opkopen van staatsobligaties. De inflatie moet aangewkkerd worden. De euro moet nog goedkoper. De deflatie moet voorkomen worden.

Er is onzekerheid. Onzekerheid over de uitkomst van morgen. Onzekerheid geeft relatief hoge optiepremies.

De straddle  AEX 440 (ATM) met looptijd van 1 dag  (A22) heeft een premie van 7 euro. Dat is ruim het dubbele van ”normaal”

Kleine uitleg over de begrippen:

ATM = At the money. Als AEX op 440 staat, dan is de call en de put 440 allebei ATM.

STRADDLE=kopen of schrijven van call en put met dezelfde uitoefenprijs. In dit geval dus de 440.

 

Hieronder zien we de long en de short variant. Wat houdt dat in?

Als je morgen een grote beweging verwacht, maar je weet niet welke kant het op zal gaan, dan kun je daarop inspelen door een call en een put te KOPEN. Je hebt dan aan beide kanten een RECHT. De beweging moet morgen dan wel groot genoeg zijn om winst te kunnen maken. Als de beweging op de AEX kleiner is, dan verlies je.

Beleggers die een kleinere beweging verwachten, kiezen voor de short variant. Beide opties schrijven dus. 7 euro ontvangen in totaal. Je hebt dan geen rechten maar plichten. Marginverplichting dus. Als de beweging klein genoeg is morgen dan is er winst, bij grote bewegingen van de AEX kan het verlies onbeperkt oplopen.

Natuurlijk zijn er nog meer varianten om in te spelen op verwachte bewegingen.

Zie dit artikel: https://www.optietrading.com/alles-over-opties/

 

mail naar info@optietrading.com

Rene